Refleksvester til alle 1.klassingene: – Så må dere minne mamma og pappa på at de også må bruke refleks

Saddik Murtada Darraj (6) er en av over tusen førsteklassinger på Helgeland som får refleksvest fra Helgelandskraft.  Utdelingen fra Helgelandskraft var det Rosmari Strand, Ann Helen Båtstrand og Lilliann Sørensen som stod for.

Saddik Murtada Darraj (6) er en av over tusen førsteklassinger på Helgeland som får refleksvest fra Helgelandskraft. Utdelingen fra Helgelandskraft var det Rosmari Strand, Ann Helen Båtstrand og Lilliann Sørensen som stod for. Foto:

I år er det tjuende året Helgelandkraft deler ut gratis refleksvester til alle 1.-klassinger på Helgeland.

DEL

Helgelandkraft besøkte fredag morgen 1.-klassingene ved Mosjøen skole for å dele ut gratis refleksvester og refleks. Utdelingen er et samarbeid med Trygg Trafikk og refleksvester deles ut til alle 1.-klassinger i Helgelands fjorten kommuner.

– Vi er her i dag for å gi dere refleksvester. Vi er opptatt av at dere skal være trygg og godt synlig når vintermørket snart griper taket. Vi håper dere vil bruke refleksvesten hver dag når dere går til og fra skolen, også må dere minne mamma og pappa på at de også må bruke refleks, sa Ann Helen Baadstrand, merkevareleder hos Helgelandkraft.

– Er det noen her som har hørt om Helgelandkraft og vet hvordan strøm lages, spurte Baadstrand.

– En måte å lage strøm på er hvis man slår to steiner mot hverandre, da blir det en slags strømreaksjon, sa en av 1.-klassingene.

– Ja, eller så kan man gni ballonger mot hodet, da blir håret elektrisk, stemte en annen i.

– Det stemmer, men hos oss bruker vi vannkraft for å lage strøm og vi sender strømmen til husene der dere bo gjennom store strømmaster, svarte Baadstrand.


Artikkeltags