Gå til sidens hovedinnhold

HSB legger ned seks avdelingskontorer

Artikkelen er over 4 år gammel

Helgeland Sparebank legger ned sine kontor i Hattfjelldal, på Trofors, Herøy, Nesna, Onøy og Vega. Ifølge en pressemelding fra banken er det over og ut med lokalkontorene allerede 1. juli i år.

«Avviklingen av kontorene medfører ingen reduksjon i antall ansatte og kundene vil fortsatt kunne møte sin personlige rådgiver som kjenner kundeforholdet og lokalsamfunnet», heter det i pressemeldingen.

Bankledelsen beroliger sine kunder med at bankens nåværende automattilbud i Hattfjelldal, på Herøy, Vega og Nesna skal opprettholdes, og at kundene på disse stedene vil ha tilgang til uttak og innskudd av kontanter som før.

Administrerende direktør Lisbeth Flågeng skriver i pressemeldingen at årsaken til nedleggelsene, som banken kaller tilpasninger, er å kunne opprettholde oppgaven som lokalbanken på Helgeland også i årene som kommer. Hun bekrefter at endret kundeatferd over tid har gjort at etterspørselen etter den fysiske tilstedeværelsen er blitt mindre. Konkurransesituasjonen er sterk og bankens kostnadsnivå utfordres på alle områder.

Heretter skal banken være til stede i seks lokalsamfunn på Helgeland – Sømna, Brønnøysund, Korgen, Mo i Rana, Mosjøen og Sandnessjøen.

– Ved å gjøre disse tilpasningene i vårt distribusjonsnett er vi klare til å møte framtiden, slik at vi fortsatt kan framstå som en selvstendig, solid og sterk lokalbank for alle som har sin virksomhet og lever sine liv her på Helgeland, sier Lisbeth Flågeng som likevel erkjenner at endringer kan være utfordrende for dem som blir direkte berørt.

Kommentarer til denne saken