Torgdagen ble en vanlig skoledag for elevene på videregående

Oliver Tolkmo stekte melkkake, han spilte også torader til glede for folk som var der

Oliver Tolkmo stekte melkkake, han spilte også torader til glede for folk som var der Foto:

Av
DEL

Tradisjonen tro ble det arrangert torgdag i Hattfjelldal på lørdag, et arrangement som har vært i mange år. I år ble vi beæret med sol fra skyfri himmel og mange fant veien til torget i sentrum.

I utgangspunktet var dette et arrangement som Bonde og Småbrukerlaget dro i gang, og tanken var at folk kunne selge av overskuddet av høstens avlinger. Det ble også tidligere avholdt værkåring, noe som nå er slutt på.

I år var det Mosjøen videregående skole, avd. Hattfjelldal (landbruksskolen) som sto for det meste av salget. Laila Hoff som er leder ved skolen forteller: Elevene har forbered seg til torgdagen god tid i forveien, bla. ved å fiske, sløye, filetere, salte og røyke 25 kg fjellfisk. Her er det mye læring i gamle matkulturer, og elevene skal samtidig lære å kostnadsberegne og sette pris på varen de selger.

Torgdagen er for dem en vanlig skoledag med mange fag inkludert. De har lagd til loddsalg, tippekonkurranse og skrevet plakater. Næringslivet har støttet opp med fine premier til loddsalget. Så steker vi melkkake og potetkake som vi selger sammen med bålkaffe og kaffepølse. Inntjeningen har for vår del vært veldig bra.

Ellers ble det solgt vårruller, strikka ullprodukter, mjukbrød, saueskinnsfeller og en god del loppis. Men en ting mangla på torgdagen i år og det var årets poteter. Avlingen hadde slått feil hos trofast potetselger Brynjar Dalen så i år var det mangelvare.

Det ble også arrangert verksted for barna på Aruna hvor det møtte opp 26 forventningsfulle unger som spikka, malte og sydde.

Husflidslaget sto som arrangør, et flott tilbud. Det drypper nok litt på næringslivet ellers i sentrum også en sånn dag, så vi håper torgdagen kan bestå i mange år fremover. Treffer du ikke naboen ellers, er nok sjansen stor for at dere kan treffes her.

Artikkeltags