Noen har gått løs med motorsaga midt på natta

SKUFFEt: Øyvind Nordgaard og Mette Horsberg er skuffet over hærverket på banen på Olderskog. Foto: Pål Leknes Hanssen

SKUFFEt: Øyvind Nordgaard og Mette Horsberg er skuffet over hærverket på banen på Olderskog. Foto: Pål Leknes Hanssen

Artikkelen er over 5 år gammel

– Det er bare trist at noen skal ødelegge det vi har brukt veldig mange dugnadstimer på å bygge opp, sier Mette Horsberg og Øyvind Nordgård i Olderskog IL.

DEL

Natt til torsdag har det som trolig er ungdommer, startet opp ei motorsag og kappet i stykker gjerdet rundt fotballanlegget på Olderskog.

Mye søppel

Resultatet etter nattas herjinger er to store åpninger i tregjerdet som omkranser det populære anlegget midt på Olderskog.

– Det er hele tida veldig mye aktivitet på og rundt anlegget. Vi stenger aldri av noe og alle er mer enn velkommen til å bruke området. Da er det surt at noen velger å ødelegge. Det er veldig mange mindre barn som spiller fotball og driver andre aktiviteter på banen. De som gjør dette må skjønne at det går utover alle andre brukere, sier leder i fotballgruppa, Øyvind Nordgård.

Det har også tidligere i sommer vært mye forsøåling og annet mindre hærverk på banen. Det liker leder i Olderskog IL, Mette Horsberg, dårlig.

– Olderskog er en klubb hvor dugnadsånden står veldig sterkt. Alt som er her er bygd på dugnad. Det er totalt forkastelig at noen går så drastisk til verks at de tar med seg ei motorsag og kapper hull i gjerdet vi nettopp har brukt mange dugnadstimer på å sette i stand. Jeg håper at gjerningsmennene har såpass samvittighet at de melder seg for å ordne opp etter seg, sier Horsberg som er klar på at saken blir politianmeldt.

– Bare dumt

I følge opplysninger Øyvind Nordgård har fått, skal det også være gjort en god del hærverk på barnehager på Olderskog i løpet av sommeren.

– Vi har også funnet ganske mye knust glass inne i fotballbingene her på banen. Når noen gjør slike ting betyr det at vi som jobber dugnad her opp må bruke tida vår på reparering og opprydding i stedet for å tilrettelegge aktiviteter for ungene som vil bruke anlegget til det det er ment for, sier Nordgård.

Sofie Hagfors Haustreis, Lotte Horsberg Kolsvik og Emma Tyra Mannsfjord spiller ofte fotball på Olderskog. De synes det er dumt at noen ødelegger det flotte anlegget.

– Det er ikke artig å komme hit når det ligger masse søppel rundt omkring. Og hvorfor skal noen ødelegge gjerdet? Det er jo bare dumt, sier jentene.

Tips Oss
MMS/SMS: HAtips til 2005 E-post: tips@helg.no

Artikkeltags