Har startet spleis for møbler til det nye sykehjemmet: – Sofaen er sikkert fra 90-tallet

Grane sykehjem på Trofors

Grane sykehjem på Trofors Foto:

For rundt to måneder siden startet Lisbeth Juul Solbakken opp en spleis for nye møbler til det nye sykehjemmet på Trofors. Nå håper hun på mer penger til møbler og at kommunen ser behovet.

DEL

– Det er trist å måtte dra med seg det gamle skrotet som står der. Særlig den sofaen som står der, er gammel og nedslitt, sikkert fra midten av 1990-tallet, sier Lisbeth Juul Solbakken.

Hun jobber som frisør på sykehjemmet, og ser på den måten ofte hvilken stand de ulike møblene på det gamle sykehjemmet, er i. For drøye to måneder siden opprettet hun en spleis hvor folk kunne bidra til nye møbler til det nye sykehjemmet innvies. Foreløpig har det tikket inn 5.500 kroner fra 23 ulike givere.

– Det er jo ikke så mye som jeg hadde håpet. Jeg har snakket med dem som jobber der, og en sofa som skal stå på et sykehjem må kunne vaskes godt. Da holder det kanskje ikke med noe fra Jysk. Jeg håper jo at det er mulig å få kjøpt noen nye møbler likevel, iallfall en ny salong, det hadde vært koselig, sier Solbakken.

Slik ser den gamle sofaen ut.

Slik ser den gamle sofaen ut. Foto:

– Jeg synes det er trist at det ikke er satt av penger i budsjett til nye møbler. Nå håper jeg at kommunen ser at det er behov for nye møbler, sier hun, og understreker at hun ikke vil kritisere politikerne eller andre i kommunen.

– Det er ikke kritikk mot noen. Jeg vet at politikerne har jobbet mye for å få til det nye sykehjemmet, og det er veldig bra at det kommer, understreker hun.

Rådmann Øyvind Toft forklarer at Grane kommune er i gang med å se på mulighetene for å bruke møbler fra det gamle sykehjemmet, men også hva som må kjøpes nytt.

– Det nye sykehjemmet er mye større enn det gamle sykehjemmet. Vi er i en prosess nå, hvor vi ser på hva vi kan beholde og hva vi trenger nytt, sier Toft.

Han forklarer samtidig at Grane kommune ikke kan gå på nærmeste møbelbutikk.

– Møbler til slikt bruk er i en helt annen prisklasse enn vanlige møbler, så vi må ta dette trinnvis. Nå jobber vi altså med å se på behovet, så vil det komme en politisk sak på dette. Kommunen jobber etter lov om offentlige anskaffelser, så vi må henvende oss til flere aktører i markedet, sier Toft.

Han kan ikke svare på om den aktuelle sofaen er på «behold» eller «skift ut»-lista.

– Det er på et detaljnivå jeg ikke kan svare på. Men vi kan være enige om tilstanden, sier Toft til påstandene om at den er gammel og slitt.

Konstituert avdelingsleder Linda Gunnarsen vet hvilken sofa det er snakk om.

– Den er grufull, og den skal ikke med til det nye helsetunet. Det er trist at den er det første folk ser når de kommer inn. I utgangspunktet fikk vi høre at det ikke var satt av penger til nye møbler. Nå har vi diskutert med rådmannen, og er i en prosess med å få til en tilleggsbevilgning for iallfall en del nye møbler. Det er veldig fint at private setter i gang initiativ som denne spleisen. Kommunale system går litt treigt, men nå kan det se ut som at det ordner seg, sier Gunnarsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken