Onsdag var det stinn brakke på fiskebutikken i Mosjøen. Lettsalta uer og røkt torsk fikk for en gangs skyld ligge i fred.  Denne dagen var det kun  en ting som gjaldt – blodfersk skrei rett fra Lofoten.


– Vi har fått 300 kilo flott fisk fra Svolvær og Røst. Jeg regner med at det går ut i løpet av dagen, sier Roger Pedersen. Han hadde sitt svare strev med å betjene kundene sammen med en like travel Gunn Johansen. Hun kunne fortelle at de ivrigste var på plass allerede før åpningstida klokka 10.


Da Helgelendingen var innom butikken ved 11.30-tida, var det akkurat tomt for tunge, men Pedersen kunne love ny forsyning i løpet av ettermiddagen. Men de andre godsakene var på plass i rikt mon – stor skrei med ditto lever og rogn.


– Jeg bare handler, kokken sitter hjemme og venter, smiler Hans Bjørgvik som bedyrer at et skikkelig ferskfiskmåltid med alt tilbehør er en absolutt favoritt. Han legger til at det er vinterens første skreimåltid som skal fortæres i dag.

 
– Gjett om det blir lang middagshvil i ettermiddag, sier Mary Brubakk som hadde samme fangst som Bjørgvik i posen.
– Jeg gleder meg til middag, understreker hun.