Gå til sidens hovedinnhold

Halsøy-jentene spiller semifinale på Sagbakken: – En fin gjeng som vil til KM-finalen

Artikkelen er over 1 år gammel

I fjor hadde Halsøy IL to lag i KM-finalene, og i år kan de få tre lag. Lørdag spiller J13 semifinale på finalearena Sagbakken.

– Selvsagt håper vi på KM-finale, men først må vi vinne mot Bossmo/Ytteren, sier en nøktern Odd Erling Brygfjeld som trener laget sammen med Elin Rasmussen Grønvik. I trenerteamet er også Frode Sandmo og Odd Svensen.

– Det er en flott gjeng med jenter som virkelig satser hardt, sier Elin.

– De fleste er på hver trening, og vi har stilt med to lag i serien denne sesongen, sier hun.

Halsøy J13 9er vant den innledende serien, og de vant sluttspillet. Det var en hard kamp med Sandnessjøen om seieren i begge seriene.

Halsøy J13 7er bet også godt fra seg, og de gikk også til sluttspillet.

– Jentene i troppen har rullert litt mellom lagene og fått masse spilletid. Noen av jentene har også hospitert opp på J14, forteller Elin.

I og med at Halsøy IL har tatt over alle jentespillerne i Mosjøen fra 13 år og oppover, er det spillere med bakgrunn i flere klubber som er med.

– I fjor var dette laget i Mosjøen og besto av Olderskog- og MIL-spillere. I år har vi fått med spillere fra Halsøy. De har vært på flere turneringer, sier Odd Erling.

I Kippermocupen stilte Halsøy med to lag (7er-fotball), og de møtte lørdagens motstander Bossmo/Ytteren.

– Vi slo dem med ett mål, og det blir sikkert jevnt på Sagbakken også. Fordelen vår er kanskje at vi har spilt flere kamper i 9er. I Rana-serien har det vært flest sjuerlag, sier han.

Motstander i en eventuell KM-finale 18.-20. oktober blir Grand Bodø.

– De har tre lag i seriene i Bodø, og det blir nok en hard nøtt hvis vi kommer så langt.

PS! Halsøy J14 skal spille KM-finale, og Halsøy J15 kjemper med Rana FK om finalebillett (hvis Halsøy J14, som spiller i J15-serien, slår Rana FK med tre mål i siste kamp blir det finale på Halsøy J15).

Kommentarer til denne saken