– Ble ikke overrasket da Halsøy IL trakk laget

SISTE:  1. oktober i fjor spilte Halsøy sin siste seriekamp på hjemmebane i 2. divisjon mot Innstranden. Det kan bli en stund til neste seriekamp på seniornivå på Halsøy idrettspark. FOTO: STINE SKIPNES

SISTE: 1. oktober i fjor spilte Halsøy sin siste seriekamp på hjemmebane i 2. divisjon mot Innstranden. Det kan bli en stund til neste seriekamp på seniornivå på Halsøy idrettspark. FOTO: STINE SKIPNES

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I Nordland fotballkrets var serieansvarlig Frank Aas halvveis forberedt på at Halsøy kunne trekke laget.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Vi følger godt med i klubbene, og jeg har sett signalene. Det var ingen stor overraskelse at de måtte trekke laget fra 2. divisjon, sier Frank Aas, som har fått en henvendelse fra Halsøy IL om å få melde på et juniorlag i J19. I og med at Halsøy trekker seniorlaget går også cupkampen (1. ordinære runde NM) mot Innstranden 23. april ut.

– Det er synd fordi Halsøy har vært kulturbærer av damefotballen i Mosjøen i mange år. De har nok ikke hatt så god struktur de siste årene. Nå håper jeg at det blir damelag ganske fort igjen, for det er absolutt marked for et damelag, sier han.

Når det gjelder Halsøys ønske om å få spille i juniorserien, mener Aas at det går greit.

– Serien er satt opp for lenge siden, men jeg skal klare å putte inn Halsøys kamper. Vi strekker oss langt for å få med så mange som mulig, sier han.

Trist og beklagelig

Det er seks lag igjen i 2. divisjon.

Brønnøysund, Gruben, Bossmo/Ytt., Grand 2, Innstrandens 1 og Innstrandens 2.

Tore Tveråmo i Brønnøysund syns det er trist og beklagelig.

– Med Mosjøen som skolesenter burde alt ligge til rette for et godt damelag. Strengt tatt burde det ikke vært mulig å havne i denne situasjonen. Det er veldig synd for damefotballen på Helgeland, og spesielt for de jentene som vil spille seniorfotball. Hvis det er uenighet mellom klubbene som gjør at jentene «forhindres» fra å spille så er det beklagelig, sier Tveråmo.

Bård Bjerkseseth tok over Halsøy damelag for en måned siden.

– Jeg tok avgjørelsen i forrige uke. Vi har lite spillere og ikke så bra oppmøte. Det er rett og slett ikke nok til å ha et damelag. Så vi håper at vi heller kan komme inn i juniorserien slik at de spillerne vi har får et tilbud sammen med jentespillerne i Halsøy, sier han til vefsnfotballen.no.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags