Toppløp av Aleksander

Karrierebeste: Aleksander Slydahl Halsøy IL Ski ble nummer 20 i norgescupen 10 km fristil på Nes. Beste plassering noensinne.foto: arne brunes

Karrierebeste: Aleksander Slydahl Halsøy IL Ski ble nummer 20 i norgescupen 10 km fristil på Nes. Beste plassering noensinne.foto: arne brunes

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Alekander Slydahl er i ferd med å etablere seg som en av landets mest spennende førsteårsjuniorer i langrenn. svein halvor moe

DEL

Gårsdagens 20.plass på Romerike ble en ny opptur for den kapasitetssterke mosjøværingen.

– Jeg har ikke følt meg spesielt pigg de siste dagene. Jeg hadde heller ikke noen følelse av at det gikk fort underveis. Derfor ble jeg litt overrasket da jeg fikk høre at jeg hadde blitt nummer 20, sa Slydahl etter at han hadde prestert karrierebeste i det som var hans fjerde norgescupstart.

Halsøy-løperen som i går brøt en ny barriere da han sikret seg sine aller første norgescuppoeng i et distanserenn i den prestisjefylte cupen. Det første norgescuppoenget kom da det ble 30.plass på sprinten på Lygna for en måned siden.
Det ble også gode plasseringer i distanserennene. Slydahl har trent mye og bra i etterkant. Det med tanke på å beholde formen ut sesongen.

16-åringen fortalte i går til H-sporten at han har sluppet opp på treningen den siste uka. Det med tanke på å samle overskudd. Aleksander som går det første året på skigymnaset i Meråker, har hatt for vane å prestere bedre når han har fått en gjennomkjøringer eller to. Det var slik på Lygna og han håper den trenden fortsetter i norgescuphelg nummer to. I så fall har han noe å se frem til.
 

Går NM-sprint

Aleksander Slydahl skal gå sprint i dag. Han øyner muligheten for en bra plassering dersom det blir avansement når prologen er unnagjort. Den sindige langrennsløperen vet at han må hente frem sitt ytterste for å ha noe som helst mulighet til å få være med i en av kvartfinalene.

Førsteårsjunioren er av den oppfatning at det meste kan skje dersom han kommer seg helskinnet gjennom prologen. Søndagens klassiske renn gleder Aleksander seg også til. Han har nå plukket såpass mange norgescuppoeng at finalen i Harstad er innen rekkevidde dersom det blir flere topp 30-plasseringer.

Slydahl har ikke tenkt så mye på det. Fokuset hans er å gå fortest i hver enkelt renn. Han var på langt nær eneste helgelending som hadde grunn til å være fornøyd i går.

Ole Jacob Forsmo som ble nummer 53 fikk også en opptur,
Forsmo kom dermed meget fra debuten i norgescupen.

Jesper Andreassen ble nummer 69 og Bernt Erik Hauan skøytet inn til 174.plass i en klasse hvor det var tett innpå 200 løpere.

Det forteller det meste om bredden på dette alderstrinnet i norsk juniorlangrenn. Norgescupen samler i år rekordmange.


M 17 år 10 km
1. Vebjørn Hegdal, Larvik 23:24,7
2. Magnus Bøe, Fossum 23:30,7
3. Thomas Helland Larsen, Fossum 24:09,1
20. Aleksander Slydahl, Halsøy 25:14,7
53. Ole Jacob Forsmo, Halsøy 26:23,3
69. Jesper Abelsen Andreasen, Halsøy 26:44,3
174. Bernt Erik Hauan,Drevja 30:29,0
K 18 år 7,5 km
1. Martine Lorgen Øvrebust, Stordal 20:42,1
49. Ellen-Sara Sparrok, Hattfjelldal 27:20,4
M 19/20 år 15 km
1. Sindre Pettersen, Nittedal 34:14,6
149. Tobias Storvik, Drevja 40:13,5

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags