Han er særdeles fornøyd med det som har skjedd i de to siste sesongene, og forteller at det er lov å tenke stort.

– Vi er ikke der i dag, men vi kan komme dit. Målrettet arbeid er det som skal til, både organisatorisk og på trenersiden. Nå har vi fylt opp alle jenteklassene fra de minste og helt opp til seniornivå. Jobben går ut på å bli bedre på alle områder, sier Johnsen som har vært sportslig ansvarlig i klubben.

Det som har skjedd er at naboklubbene har bidratt med jentespillere på alle lagene fra 13 år og oppover. Det har kommet spillere og trenere fra Olderskog IL, Mosjøen IL og Drevja IL.

Halsøy IL har i likhet med de andre klubbene både gutter og jenter i de aldersbestemte klassene under 13 år.

 

Naturlig utvikling

– Jeg vil si at det er en naturlig utvikling at én klubb satser på damefotballen. A-laget vårt er et sluttprodukt som garantert blir bedre hvis alle jentene får utviklingsmuligheter og satser videre. Opp gjennom klassene driver vi blant annet med hospitering, og forsøker å gi et så godt sportslig tilbud som mulig. Jeg har veldig lyst til å bidra med trenerutvikling, og nå er det andre som overtar min jobb slik at jeg kan bli trenerveileder. Dette trenger klubben for å lage et helhetlig opplegg, sier han, og legger til at det er veien å gå.

– Vi må forbedre oss på trenersiden for å gi det tilbudet jentene fortjener. I tillegg til det sportslige tilbudet har vi gjennom ført to seminarer det siste året. Vi har hentet inn ekstern hjelp for å kurse både spillere, trenere og støtteapparatet.

– Vi har vinnerlag

I fjor var J13 og J14 i finalene i Kippermocupen, og det yngste jentelaget tok med seg den store pokalen.

– Jeg vil svært gjerne vinne igjen. Det var artig å heve pokalen, sier Rine-Lovise Nikolaisen som spilte på J13 i fjor. De ble også kretsmestre i fjor høst.

– Jeg syns trenerne er flinke, og vi gjør masse forskjellige ting, sier Andrea Perjord Thoresen som har kommet fra MIL.

Vi samlet en gjeng spillere fra fire forskjellige Halsøy-lag på Kippermoen mandag kveld. Bare to av de åtte har spilt på Halsøy fra de var små.

– Jeg har vært med hele tiden, men det er en fin gjeng som har kommet til etter hvert og som kjenner hverandre godt, sier keeper på J15 Julie Johansen.

Laget hennes skal spille i eldste jenteklasse (J15-16) som i år er slått sammen.

– Det blir sikkert tøft å møte spillere som er ett år eldre. Vi er ikke i samme pulje som vårt eget J16-lag, men vi kan møtes i sluttspillet, sier Julie.

 

Vinnere Kippermocupen 2018:

J16: B&Y - Sandnessjøen 2-0

J15: BIL - Fauske/Sprint 3-0

J14: Halsøy - Saltdalskam. 0-4

J13: Halsøy - Brønnøysund 4-0

G16: Mosjøen - Namsos 3-0

G15: Namsos - Åga IL 3-0

G14: S.sjøen - Rana FK 2-0

G13: Selfors UL - B&Y IL 5-2

PS! Halsøy IL har 30 lag i årets turnering, og den største klubben er Sandnessjøen IL med 31 lag. Arrangørklubben Mosjøen IL har 25 lag og Olderskog IL har 26 lag.