Gå til sidens hovedinnhold

Hadde 13 gjester på privat arrangement på Mo - fikk bøter på til sammen 140.000 kroner

Politiet i Nordland delte torsdag ut bøter på til sammen 160.000 kr for brudd på smittevernsforskriften

Bøtene knytter seg til to enkeltstående hendelser. Den ene hendelsen fant sted i Narvik, og den andre fant sted i Mo i Rana. Begge hendelsene har skjedd i januar 2021. Det skriver politiet i Nordland i en pressemelding.

- I Narvik er en utenlandsk person bøtelagt etter at han brøt isolasjonsplikten. Mannen som var kommet til Norge for å arbeide ble påvist smittet med Covid-19, og satt i isolasjon. Mens han var i isolasjon har han likevel valgt å ta i mot besøk. For dette er han bøtelagt med en bot på 20.000 kr, og vil bli bortvist fra Norge, sier påtaleleder i Nordland, Stig Morten Løkkebakken.

I Mo i Rana er en person bøtelagt for å ha overskredet antall gjester man kan ha på et privat arrangement, i offentlige lokaler.

- I følge smittevernsforskriften var det på tidspunkt for hendelsen maksimalt lov å ha inntil fem gjester på et privat arrangement i offentlige lokaler, men da politiet kom til det aktuelle arrangementet befant det seg 13 personer i lokalet. Arrangøren har fått en bot på 20.000 kr, mens de 12 deltakerne på arrangementet har fått en bot på 10.000 kr hver, sier Løkkebakkensom ønsker å understreke at det å følge smittevernstiltakene er et felles ansvar som alle deler.

- Mange av smittevernstiltakene er oppfordringer og anbefalinger, men bryter man loven så gir det konsekvenser.

Kommentarer til denne saken