Alstahaug

Susanne Lundeng: Det er konsert ved Susanne Lundeng, Bjørn Andor Drage og Nils-Olav Johansen i Sandnessjøen kirke kl. 19.00 torsdag. De byr på konserten «Kimer i klokker» med gamle folketoner fra Nordland.

Jubileumsutstilling: Fyret setter opp J.M. Barries klassiker «Peter Pan» i Kulturbadet kl. 18.00 lørdag og kl. 18.00 søndag.

Lørdagstimen: I lørdagstimen på Kulturbadet 7. desember fra kl. 12.00 til kl. 13.00 skal The Shades gi publikum smakebiter av The Shadows’ legendariske repertoar fra første halvdel av 1960-tallet.

Herøy

Tirsdagsklubben: Det er sosialt samvær for eldre på Storstua Herøy omsorgssenter kl. 10.00 tirsdag.

Lesestund: Herøy frivilligsentral har sin lesestund på Herøy omsorgssenter kl. 10.00 onsdag.

Leirfjord

Sangstund: 2. søndag i advent er det sangstund på museet, Bergh-brygga, kl. 15.00. Vi synger julesanger sammen, og med oss på piano er Svanhild Sjøset Brønstad. Salg av gløgg, kaffe, julekaker m.m.

Julepyntet museum: Museet på Bergh-brygga er åpent 2. søndag i advent kl. 12.00-15.00. Kom og få en fredelig stund i et julepyntet museum. Vi viser utstillinger om gamle julekort og om våre julesanger. Vi har også juleverksted for barn ifølge med foreldre/foresatte.

Adventsstund: Leirfjord menighet inviterer til adventsstund for hele familien kl. 18.00 torsdag.

Hattfjelldal

Adventskaffe: Mandag har Hattfjelldal pensjonistlag møte kl. 10.00 på Hattfjelldal Bo og servicesenter. Klokka 11.00 inviteres beboere til en koselig kaffestund på stua. Loddsalg.

Damenes aften: Det blir Damenes aften på Aruna og Husfliden torsdag 12. desember.

Grane

Lørdagskaffe: Det er lørdagskafe på Grane ungdomshus kl. 10.00-13.00 lørdag.

Juleverksted: Svenningdal bygdelag arrangerer juleverksted på Folkets Hus i Svenningdal kl. 14.00-17.00 lørdag.

Lutefiskmiddag: Husstyret ved Folkets Hus har salg av lutefiskmiddag på huset i Svenningdal kl. 13.00-16.00 søndag.

Vefsn

Fra Vidda til Las Vegas: Torsdag er Honningsvågrevyen i kulturhuset kl. 19.00 med showet «Fra vidda til Las Vegas». I showet møter Honningsvågrevyens Finn Arild Selnes Elvis & Arnt Hjalmar.

Juleblues: Ernst & Jång Blues Collection inviterer til førjuls Blues i Dolstad Kirke kl. 20.00 torsdag sammen med en rekke gjester, solister og kor. Konferansier og forteller er Tor Martin Leines Nordaas. Publikum blir tatt med på en reise i tid innenfor bluessjangeren – gjennom musikk og små fortellinger.

Lunsjkonsert med utdeling av Frivilligprisen: Vefsn-Ensemblet inviterer til konsert kl. 12.00 fredag 6. desember, selve Nikolasdagen, på Kulturverkstedet. Vefsn kommune vil dele ut årets Frivillighetspris på denne konserten.

Gammeldags jul: Sjøgata Vel, Vefsn Husflidslag og Kulturverkstedet arrangerer «Gammeldags jul» på Kulturverkstedet søndag 8. desember kl. 12.00-15.00. Det blir musikk med Knut sine høner og Christin Eriksen. Julefortelling v/Åshild Pettersen, servering av grøt med mandel, gløgg, vafler, kaffe og te og kanskje kommer Sjøgatanissen.

Tippen intim: Big Twist spiller på Tippen intim fredag.

Bedehuset: Det er åpent hus med vafler og fellesskap på bedhuset kl. 11.00 lørdag.

Adventsstund: Jula nærmer seg, og andre, tredje, og fjerde lørdag i advent inviterer biblioteket til eventyrstund med juletema. Kl. 12.00 lørdag.

Bokdag: Lørdag kl. 11.00-15.00 er det duket for bokdagen, høstens faste begivenhet på Vefsn bibliotek.

Julebyen Mosjøen: Lørdag og søndag er det julemarked på torget i Mosjøen med blant annet gratis hesteridning. Det er nisseutstilling og hjemmestrikk på Jacobsenbrygga både lørdag og søndag og kl. 13.00 lørdag er Bædi og Børdi på Jacobsenbrygga. I programmet er det satt opp utekino for barn kl. 15.00 lørdag, men her er det værforbehold. Søndag skal det etter planen være fyrverkeri i sentrum kl. 15.30 men også her er det værforbehold.

Luciakonsert: Mosjøen skolekorps, aspiranter og musikkverksted ved Mosjøen og Kulstad skoler inviterer til den årlige Luciakonserten søndag. Det blir masse fin julemusikk, kafé og loddsalg. Aulaen ved Mosjøen videregående skole, sentrum, kl. 16.00 – kl. 17.30.

Søndagskaffen: Mental Helse sitt treffsted på Qvales mestringshus er åpent kl. 11.00 søndag.

Grøtfest: Klokka 08.00 mandag er det duket for verdens lengste grøtbord i Sjøgata.

Quiz: Tradisjonen tro er det quiz på Gilles kl. 20.00 mandag.

Onsdagsturen: Onsdagsturen starter fra Litjenget klokka 10.00. Turmålet blir kunngjort der, da vi må ta hensyn til føreforholdene som blir da. Bålkaffe og kaffekos. Alle er velkomne!