Gå til sidens hovedinnhold

‑ En lettelse

Artikkelen er over 6 år gammel

Med høye skuldre og nervøse bein vant BILs fotballherrer 5–1 i serieåpningen mot Grane.

‑ Dette var en tålmodighetstest. Jeg er nesten mer lettet enn glad, sier en godt fornøyd BIL-trener etter kampen mellom BIL og Grane i sesongåpningen av HESA-serien onsdag kveld.

Temposkifte

Første omgang i serieåpningen var på det jevne. Aldri veldig spennende, og kampen så ut til å kunne ende i begges favør. Etter 45 minutter går lagene i garderobene med 2-1-stilling til BIL.
Når andre omgang settes i gang kan forrige omgang nærmest anses som oppvarming, i hvert fall for hjemmelagets del. BIL kjører opp et par gir, og bortelaget får raskt problemer med å holde følge.
‑ Hold oppe trykket, gutter, høres det stadig fra en engasjert BIL-trener.
BIL har dårlig statistikk på dødballer, og har i tidligere sesonger sluppet inn mye. Onsdag kveld var BIL farlige på alle dødballer, og satte kampens første ordinære spillemål hele 77 minutter etter start. Da ble stillingen 5-1 til BIL. Grane scorer sitt eneste mål i kampen på straffespark etter 38 minutter.

Forventningspress

I vinter har BIL spilt to treningskamper mot Grane og vunnet henholdsvis 9-0 og 9-1, og ifølge Stavang har de kjent på forventningspresset.
‑ Folk forventet at vi bare skulle kjøre over dem, men det er ikke så enkelt. Det er lenge tett og jevnt. Men det er ikke ufortjent at vi vinner, sier treneren og legger til at Grane har utviklet seg mye siden lagene møttes sist.

Kommentarer til denne saken