«Noe av det som har irritert meg mest er at enkelte kjøtthuer i den pågående debatten om lokalisering av nytt sykehus på Helgeland påstår at det er kjøttvekta som må bestemme»

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerFørst som sist skal jeg innrømme at denne spalten denne gangen nesten er skrevet i affekt. Det har seg slik at jeg lett blir «versjuk». Jeg merker det både fysisk og psykisk når det skjer store endringer i været, enten det nå er til det bedre eller til det verre. Det skal heller ikke stikkes under stol at mitt syn på bedre eller verre vær ikke alltid er i overensstemmelse med mine kollegaers syn på saken. Sannheten er at når gradestokken klatrer over 20 varmegrader eller synker under 15 minusgrader merker jeg at pusten blir dårligere i takt med humøret. Paradokset er at når vi nå har hatt en varmeperiode med pluss tretti og vel så det, har humøret vært på frysepunktet.

Dette medfører gjerne verbale utblåsninger til både fortvilelse og humring i redaksjonslokalene våre. Egentlig burde vel andre uttale seg om min omgjengelighet og humør, men siden dette denne fredagen er min spalte, vil jeg få påstå at jeg er nokså omgjengelig og grei å jobbe sammen med. Så ikke når de nevnte temperaturer tangeres. Da får kreti og pleti så hatten passer. Stort sett går dette ut over diverse små datavidereverdigheter, stoler som står i veien for tærne mine og kaffemaskiner som ikke virker. Men det kan også gå ut over mennesker både nær og fjern. For i sommerens hete har det slått meg gang på gang at vi er omringet av kølhuer, kjøtthuer og andre tullinger. Sågar driver de med styre og stell både til lands og til vanns. Bare den siste uken har det florert av dem.

Blant annet sikter jeg til disse forvente kølhuene som reiste til Hellas for å få en kickstart på russefeiring i god tid før skoleåret starter. Bare dette i seg selv forteller at dette er noen snørrhovne bleier som sikkert ikke trenger å tørke seg bak selv, langt mindre jobbe for noe som helst. Når det så i tillegg viser seg at de drar til Kos for å slåss og lage bråk kroner det dette verket til å bli solid idioti. Det gledet et overopphetet hjerte at politiet på Kos hanket dem inn og satte dem bak lås og slå. På tross av pågående storbranner, varmebølge og finansproblemer i Hellas foreslo jeg at landet gjerne kunne beholde disse tullingene, jeg var sågar villig til å bytte dem ut med ti flyktninger som hadde behov for beskyttelse og som vet hva takknemlighet er. Dessverre hadde nok disse guttene allerede ringt til pappa og bedt ham om å «kontakte advokaten vår» for de slapp ut allerede før jeg fikk tak i Alexis Tsipras som er statsminister i ærverdige Hellas.

Selvsagt har Trump irritert meg grenseløst med sin ydmykende oppvisning i Moskva, sitt hån mot NATO, sin handelskrig mot Kina og fengsling av små barn. For en tulling! Men dessverre er han en tulling vi må ta med i regnskapet selv om han er totalt ukalkulerbar. Det går pålitelige rykter om at de som jobber i Det hvite hus har en plan de jobber etter. Ikke en politisk strategi, men en strategi som går ut på vinne. Vinne handelskriger, få den største gevinsten ut av handelsavtaler med enkeltland. De vil sågar ta USA ut av WTO.

Ellers har jeg ledd og forbannet alt fra klimaskeptikere og politikere til værguder og VM i fotball. Sistnevnte har jo lenge vært kjent som en måned med kjedelige fotballkamper før Tyskland stakk av med seieren. Slik var heldigvis ikke årets mesterskap. Dessverre var det feile lag som gikk videre hele tiden. I konkurransen på jobben tippet jeg Spania-Brasil i finalen. Vi vet jo hvordan det gikk. Fotballtullinger!

Også lokalt har jeg latt meg irritere over det jevne utvalget av en del kjøtthuer på Helgeland, det har vært en del å ta tak i enten de kjører for sakte i trafikken, kjører for fort i trafikken eller slafser når de spiser softis.

Noe av det som har irritert meg mest er at enkelte kjøtthuer i den pågående debatten om lokalisering av nytt sykehus på Helgeland påstår at det er kjøttvekta som må bestemme og at den tilsier at det da må komme sykehus til Mo i Rana. De fleste av alle som bruker dette argumenter bor nord for Korgfjellet, noe som ikke lover bra for lokal lærerrekruttering. Som kjent må man ha minimum fire i matte for å komme inn på lærerstudiet. I dette regnestykket kan det godt være at kjøttvekta skal være en faktor, men den store «X» i dette regnestykket er hvor kort man kan få ned responstiden for flest mulig. Det er ut fra dette svaret man kan si hva slags sykehus vi kan få på Helgeland. Og flest mennesker når man ved å legge et sykehus til Leirfjord, eller til Toven, gjerne med jernbane i kjelleren.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags