Hvem heier vi på?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerHer om dagen fikk jeg denne fra en kompis; «Ska du skriv nåkko om internasjonal idrett denne veko? Kan du'kje skriv om søtterkukan i idrætten? Di som ha vørte løftæ fram a dugnad, loddsalg å tippemidlæ, mæn så når di kjæm på landslage kun ska tænk på se sjøl å sin egen bankkonto???? E bi så firbainna!»

Ja det kan jeg skrive om, og jeg er ganske så enig. Han tenker nok på en viss Kristoffersen i alpin-VM i Åre som ble avsluttet sist helg. Han tenker sikkert også på Petter Northug, eller Ada Hegerberg også. I fjor valgte sistnevnte å si nei til videre spill på det norske kvinnelandslaget. Hun syntes takhøyden i landslaget var for lav. Hennes situasjon gir assosiasjoner til Petter Northug og Henrik Kristoffersen. Begge er verdens-enere som har opplevd enorm internasjonal suksess, samtidig som deres respektive nasjonale idrettsforbund i perioder ikke har ønsket å samarbeide med dem.

Under mesterskapet i Åre var det veldig mye snakk om lagfølelsen, og den største eksponenten for god lagfølelse er Aksel Lund Svindal. Verdens beste fartskjører takket av en utrolig karriere, og han snakket nesten bare om laget. Hans uttalelse etter å ha blitt nummer to i utfor, og hadde tapt med to hundredeler for kompisen Kjetil Jansrud, kommer til å bli en klassisk uttalelse. «Det var 99,99999 prosent vellykket. Det beste hadde vært å kjøre to hundredeler raskere og fått delt gull, sa han på direkten etter utforkonkurransen. Han sa ikke at han ville kjørt tre hundredeler raskere og vunnet selv. Mon tro om Henrik Kristoffersen ville sagt det samme. Neppe.

Det som har kommet fram etter alpin-VM er at teknikktreneren til slalåm- og storslalåmkjørerne sa opp på dagen tidlig i vinter. Og det var etter en konflikt med Henrik Kristoffersen. To andre slalåmkjørere har antydet at det var leit at treneren sluttet, og at det hadde påvirket forberedelsene. De var en del av laget, men har selvsagt ikke den posisjonen som unge Kristoffersen har.

Akkurat nå er det ski-VM som gjelder, og der er konfliktnivået lavt for tiden. Det kan jo skyldes at Petter Northug sitter i en tv-buss og ikke går rundt på skistadion i Seefeld. Den største stjernen på det norske laget, Johannes Høsflot Klæbo, lager aldri overskrifter. Han kjører egentlig eget opplegg med morfaren, men de har aldri vært på kollisjonskurs med verken utøvere eller laget.

Nå spørs det om Kristoffersen velger en Northug-variant neste år. Skal han rundt å servere hamburgere for en sponsor eller skal han bli med laget videre. Jeg heier på han hvis han fortsetter – og lærer litt av sin lagkompis Aksel Lund Svindal.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags