«Dersom Stortingets representanter er mer rundhåndet med seg selv enn med oss vanlige, må det ryddes opp»

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Med handa i honningkrukka

God helgFrp-politikeren Mazyar Keshvari har etter hvert gjort seg godt kjent i bygd og by i vårt langstrakte land. I alle fall om vi skal legge reiseregningene til grunn. Men det skal vi ikke ettersom mange av reisene kun har foregått i Keshvaris hode. Dermed er Frp-politikeren fortsatt like lite kjent på Flisa som på Voss. Det eneste håndfaste fra reisene er falske reiseregninger som visstnok skal være skrevet med gaffel.

Saken om Keshvaris reiseregninger kokte litt bort i kålen ettersom tabloidene fikk annet enn reisesnusk å befatte seg med denne uka. En svenske ble plutselig siktet for mordet på Majorstua, og dermed ble det stilt rundt den, på papiret, reiseglade politikeren som inntil nylig var leder av Oslo Frp, og som til alt overmål sitter i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite. Jeg tør ikke ta det hundre prosent for gitt, men det kan virke som om de styrer mest med svevende konstitusjon og atskillig mindre med håndfast kontroll der i gården.

Så langt har Keshvari-skandalen fulgt et helt vanlig og svært forutsigbart mønster. Keshvaris våpendragere på Stortinget har akket og oiet seg over hans reiseregningspraksis, hans tillitsbrudd og hans tilsynelatende mangel på kunnskap om rett og galt. Men så legger de til at det nå selvsagt er viktig å slå ring rundt mennesket Keshvari og hjelpe ham i en sådan stund.

Mon tro om de samme politikere ville vist tilsvarende medynk dersom en vanlig fattig stakkar hadde oppført seg som ei fortumla humle nær honningkrukka. Og gått helt bananas når det kommer til forskjellen på rett og galt så snart den fikk teven av honning i nesen. Eller om de – politikerne altså – ville blåst i basunen og sendt Skatt nord, et overarbeidet politi og hele kostebinderiet etter stakkaren for deretter å beordre fengsel og tilbakebetaling med renter. Det er ikke til å legge skjul på at dette er gjeldende regime dersom noen drister seg til å snyte «hain stat» for en hundrings eller fem.

Det skulle bare mangle om ikke stortingspolitikere på linje med helt vanlig dødelige, skulle få refundert sine utlegg når de er på reise. Men det er heller ingen tvil om at noen er likere enn andre, også på dette området. Dersom Stortingets representanter er mer rundhåndet med seg selv enn med oss vanlige, må det ryddes opp. Saken bør nå overlates til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite.

Men for Guds skyld uten Mazyar Keshvari.

Artikkeltags