For Helgelendingen er opplagstallene for første halvår i år som ble offentliggjort onsdag svært gledelig. Avisa har nå et opplag på 6.776. Det er en økning på 0,34 prosent sammenliknet med andre halvår i fjor.

- Dette er ei god og veldig oppmuntrende tilbakemeldingen fra leserne våre i en krevende tid, sier sjefredaktør Geir Arne Glad. Han er glad for at satsingen i mediehuset de siste årene gir resultater. Det er den digitale utviklingen som bidrar til veksten.

- Der øker vi jevnt og trutt, og mandag kunne vi feire ny rekord i antall nettlesere da Helgelendingen og iSandnessjøen satte dagsorden med dekningen av uværet som herjet over Helgeland.

– Tallene dokumenterer at vi når bredt ut med vår journalistikk. Ikke minst når det gjelder den digitale satsingen vår får vi meget god tilbakemelding fra våre lesere. Også papiravisen står sterkt og er et produkt mange lesere vil ha. I sum er det all grunn til å glede seg over responsen vi får. Det gir oss en ekstra kraft til å strekke oss litt lenger for å gi våre lesere oppdaterte og relevante nyheter fra Midt-Helgeland, sier Geir Arne Glad.

Også Rana Blad har en opplagsøkning - nærmere bestemt på 1,33 prosent, slik at totalopplaget nå er 8.718. Derimot opplever både Helgelands Blad (-14 til 4.060), Brønnøysunds Avis (-17 til 3.759) og Avisa Hemnes (-70 til 1.400) en nedgang i opplaget.

Onsdag ble også de ferske lesertallene presentert. Helgelendingen har daglig 20.400 lesere når både papir og nett/mobil inkluderes. Det er en økning på 1.200 lesere sammenlignet med samme tid i fjor.

Rana Blad har 25.200 daglige lesere totalt, en økning på 3.400 lesere sammenlignet med samme tid i fjor.

Lesertallene publiseres to ganger i året av Mediebedriftenes landsforbund (MBL). Tallene er hentet inn av Kantar TNS i en undersøkelse av nordmenns medievaner som kalles Forbruker & media.