– Jobben dere gjør er spesielt viktig nå i koronatida, hvor alt stenger ned. Folk blir sittende mye alene, sier Tore Stokmo (48), og begrunner med det hvorfor Haaland Mosjøen gir 10.000 kroner til Mental Helse Vefsna.

Vil skape aktivitet

Leder Andreas Lund (34) forteller at organisasjon skal ha seks bordsettinger med middag på Qvales kafe, og sånn sett kommer pengene godt med.

– Vi har budsjettert med 11.000 kroner i juletida. Det går til ulike tilstelninger som middag, ekstra kos på søndagskafeen og quiz.

– Hva er deres viktigste oppgave?

– Å skape aktivitet for dem som sliter med å komme seg ut på «ordinære» arrangement.

– Vi sørger for at folk har et sted å gå, supplerer fungerende styremedlem Kim Sætern (26).

Tore Stokmo er leder for 22 ansatte i Mosjøen og bekrefter at bedriften har fokus på psykisk helse.

– Vi skal ansette alle slags folk og inkludere alle i arbeidslivet. Derfor synes jeg jobben de gjør er noe vi skal støtte, sier Stokmo og legger til at Haaland på Mo stilte i prideparaden der.

Mer åpenhet

– Er det blitt mer åpenhet om psykisk helse?

– Ja, det har åpnet seg mye i år. Blant annet er Maud Angelica nominert som Årets navn 2020 i Dagbladet. Den talen hun holdt, tross sin bunnløse sorg, var en tale til hele nasjonen og en tale til flere som sliter. Talen betydde veldig mye for veldig mange, sier Andreas.

– Jula er jo mest glede, men for mange blir den en belastning, melder Stokmo.

– Hva er deres ønske for det nye året?

– At det blir slutt på restriksjonene og at vi får samfunnet i gang igjen, sier Andreas Lund.

Tenn et lys 2020

Tenn et lys er Helgelendingens innsamlingsaksjon til alle frivillige som bidrar til å gjøre vår landsdel til et godt sted å bo.

I advent gir vi bort markedsføringsplass til en verdi av kroner 300.000 kroner, og oppfordrer regionens næringsliv til å gi det samme til gode lokale formål.