Gå til sidens hovedinnhold

Gir julemat for 10.000 kroner til Frelsesarmeen: – Jula skal være en fin tid for alle

– Dette har blitt en fast tradisjon. Jula skal være en fin tid for alle, sier kjøpmennene Stian Skogsaas og Robin Eldnes, fra henholdsvis Rema 1000 Halsøy og Rema 1000 Nyrud.

Tenn et lys

Årets bidrag vil utgjøre om lag 30–40 poser med julemat, godteri og annet som hører med i en julefeiring. Mottakerne vil være enslige og barnefamilier som av ulike grunner har behov for et bidrag i forbindelse med julefeiringen.

– Vi gir det gjennom Frelsesarmeen fordi vi vet de sørger for at det kommer til dem som trenger det mest, sier Skogsaas.

– Mange sliter her også, ikke minst på grunn av permitteringer som følge av koronapandemien. Vi er utrolig takknemlig for alle bidrag vi mottar, sier korpsleder Hildegunn Sødal i Frelsesarmeen Mosjøen.

Hun understreker at alle midler som kommer inn via donasjoner utelukkende går til å hjelpe folk som trenger det, for eksempel i form av mat, klær eller andre velferdstilbud. De to kjøpmennene på Rema 1000 mener det bare skulle mangle at de ikke var med å bidra.

– Jeg mener vi har et samfunnsansvar, og derfor gir vi tilbake til lokalsamfunnet i ulike former gjennom året. Jeg er særlig opptatt av å bidra til det som er rettet mot barn og unge, sier Eldnes.

I år som tidligere har Frelsesarmeen satt ut julegryta. Trygve Bolstad forteller at givergleden er stor blant folk som stopper opp på Sjøsiden senter.

– Den store givergleden til folk er selve drivkraften for oss som står der. Vi setter stor pris på alle bidrag, og mange takker oss også for at vi er der. Det er veldig hyggelig når folk stopper og tar en prat, sier Bolstad.

– Det er en veldig takknemlig jobb. Mange forteller oss at det ikke blir ordentlig jul før de har fått lagt noen penger i julegryta, sier Sødal og smiler.

Selve utkjøringen av årets julematbidrag fra de to Rema-butikkene vil skje 21. og 22. desember.

– Britt og Magne Gulbrandsen står for pakking og utkjøringen. De hadde ikke anledning til å være med her i dag, men jeg synes det er riktig å gi dem en stor takk for innsatsen de legger ned, sier Sødal.

Tenn et lys 2020

Tenn et lys er Helgelendingens innsamlingsaksjon til alle frivillige som bidrar til å gjøre vår landsdel til et godt sted å bo.

I advent gir vi bort markedsføringsplass til en verdi av kroner 300.000 kroner, og oppfordrer regionens næringsliv til å gi det samme til gode lokale formål.

Les også

Sparebanken mener organisasjonen er midt i blinken: – Artig at unge bidrar til at andre unge har det bra

Les også

Skal lyse opp hele Stormoen: – Vi synes dette er et artig prosjekt

Les også

Alcoa mener stiftelsen gjør det lille ekstra for dem som har et behov: – Dere er gull verdt

Les også

Får 10.000 kroner fra Grong Sparebank: – Dere gjør mye mer enn jeg ante

Les også

Får 10.000 kroner fra Fru Haugans Hotel: – Jeg føler at vi gjør noe bra

Kommentarer til denne saken