Gå til sidens hovedinnhold

Gir 1,6 millioner til de regionale friluftsrådene: – De er viktige samarbeidspartnere

Fylkesrådet gir 1,6 millioner kroner i støtte til de regionale friluftsrådene. – De er en viktig samarbeidspart i folkehelsearbeidet, sier fylkesråd Kirsti Saxi.

I Nordland er det syv regionale friluftsråd, med totalt åtte faste ansatte som samkjører og koordinerer friluftslivsarbeidet i respektive regioner.

– Friluftsrådene er viktige samarbeidspartnere for Nordland fylkeskommune, både innen friluftsliv, naturopplevelser og for barnehager og skoler, sier fylkesråd for kultur, klima og miljø, Kirsti Saxi i en pressemelding.

I november 2018 inngikk Nordland fylkeskommune og friluftsrådene ny og revidert samarbeidsavtale om friluftsliv og folkehelsearbeid. Fylkesråd Saxi sier at friluftsrådene også bidrar med god kunnskap i areal- og planarbeid som gjøres både på kommunalt og fylkeskommunalt nivå.

– De syv regionale friluftsrådene i Nordland dekker samtlige kommuner i Nordland. Vi har samarbeidsavtaler om friluftsliv og folkehelse med alle friluftsrådene. I tillegg har vi samarbeidsavtaler om folkehelsearbeid med alle kommuner, påpeker Saxi.

Ved å gi driftsstøtte til friluftsrådene, kombinert med medlemskontingenten fra kommunene, sikres full stilling og gir god samhandling og koordinering av lokalt og regionalt arbeid med friluftsliv.

– Dette gjør at vi får til et slagkraftig og godt samarbeid om friluftsliv og folkehelse med kommunene i Nordland, avslutter fylkesråd Kirsti Saxi i pressemeldingen.

Friluftsråd Antall ansatte Tilsagn kroner
Trollfjell friluftsråd 1 203.346
Helgeland friluftsråd 1 203.346
Polarsirkelen friluftsråd 1 203.346
Salten friluftsråd 2 406.692
Lofoten friluftsråd 1 203.346
Vesterålen friluftsråd 1 203.346
Midtre Hålogaland friluftsråd 1 203.346
Totalt
1.626.768

Fakta:

Helgeland Friluftsråd er et interkommunalt samarbeid om friluftsliv mellom seks kommuner på Helgeland: Grane, Vefsn, Leirfjord, Alstahaug, Herøy og Dønna. Friluftsrådet har kontorsted på rådhuset i Mosjøen, og har en daglig leder ansatt i 100 prosent stilling.

Les også

Den er 65 mil (!) lang og nå gis den nytt liv: – Vi skal selge kilometer for kilometer

Les også

Fiske på Friluftsskolen: – Hvis du er kjempesuperduperheldig kan du få ei kveite

Kommentarer til denne saken