Gruppa Take Five ble nesten for nykomlinger å regne på Gilles mandag. Drevvatn-gruppa ble dannet i 1972, og spiller ennå selv om det er med en noe annen besetning enn på 70-tallet.

The Shades begynte å spille Shadows-låter i 1961, og Svein Murbræk og kompani har ennå draget på den svingende dansemusikken som revolusjonerte populærmusikken i sin tid.

Hans Arne Forsbakk har spilt i nesten 50 år. Da plata «Bare en gang i livet» han ga ut i fjor høst fikk så god mottakelse, fikk Forsbakk inspirasjon til å lage nye låter. Gilles-publikum var de første som fikk høre sju nye sanger som han har snekret hjemme.

- Jeg ble inspirert av gode tilbakemeldinger på plata. Nå sitter jeg i kjelleren og skriver når jeg har lyst til det, sier Forsbakk. Han skriver enkle tekster om livets forunderlige selvfølgeligheter, og musikken er svært dansbar.

Take Five holder ennå koken og spiller til dans i distriktet. Gruppa fikk dansefoten i gang hos deler av publikum. Noen følte imidlertid behov for å trekke seg tilbake fra den intime scenen på Gilles etter hvert som volumet ble skrudd opp og det begynte å svi ørene.