Etter fjorårets suksess arrangerer Arvid Martinsen en ny konsert med navnet «Nye spor av Arvid Martinsen». Den spilles i Mosjøen kulturhus 9. juli.

– Jeg har komponert og arrangert alle låtene i første sett, bortsett fra de to siste. Mens jeg har arrangert resten av låtene som er coverlåter jeg har likt i årevis. Derfor har konserten fått navnet sitt. Jeg har lagt igjen musikalske spor i hele konserten, smiler den drevne musikeren lurt.

Han trekker fra at de norske tekstene som omhandler det å være menneske er skrevet av samboeren Ellen Agnete Brygfjeld.

– En låt handler om mobbing. Det å komme inn i samfunnet igjen etter at man har opplevd å bli mobbet og det å ta folk inn i samfunnet igjen etter at de har opplevd mobbing, forteller Martinsen.

Drømmeband

Under konserten skal Martinsen være både kapellmester, musikalsk leder og spille trombone. I tillegg til at han er konferansier sammen med datteren Johanna Martinsen Bryggfjeld, som også skal være korist.

– Hun synger solo på en sang skrevet av hennes mor, som handler om å ta egne valg i livet, og gå sine egne veier, sier Martinsen.

Han lover et topp norsk band med internasjonalt samarbeid.

– Det er sirlige utvalgte folk, så det er et drømmeband fra A til Å jeg har samlet, sier Martinsen, og nevner blant annet Paul-Ronney Angel som bor og virker i London.

Under konserten til Arvid Martinsen skal han spille to av sine egne låter.

– Freedom Bremner fra USA gjester Galleria Kunstfestival for fjerde gang. Han er bosatt i New York, men kommer for å blant annet synge Manic Depression av Jimi Hendrix, sier Martinsen.

Åtte dager i uken

Vi befinner oss på kafeen Gilles Garden i Mosjøen, og sammen med oss rundt bordet sitter Helgelendingens sjefredaktør/administrerende direktør Petter T. Stocke-Nicolaisen, markedssjef Ellen Strøm Brodtkorb og salgssjef Roy Lasse Leknes. Helgelendingen er i år stolt sponsor av konserten til Arvid Martinsen, men også Gilles Gardens Eight days a week-festival som starter lørdag 4. juli og varer til lørdag 11. juli.

Kafeeier Roar Møller har satt sammen og arrangerer festivalen som skal ha åtte konserter på åtte dager.

– Det har vært en interessant jobb med å booke artister, markedsføre og organisere denne festivalen, forteller Møller. Han forteller at det ligger litt galskap og skapertrang bak ideen om Eight days a week-festivalen.

– Så passet det godt i forhold til sammarbeidet med Galleria Kunstfestivalen og Byfesten som starter lørdag 11. juli, sier Møller.

Spennende artister

Han har selv valgt ut og funnet frem til artistene som skal spille under festivalen.

– Jeg har valgt band jeg vet jeg kan stå innenfor og som levere kvalitetsmessig. Band og artister som kan gi noe til folk med musikken sin, forteller en engasjert Møller.

Han kan garantere at dette blir en unik festival med band og artister som du ikke finner på noen andre festivaler i landet.

– Her kan folk få opplevelser de ikke kan få andre plasser, sier Møller.

Stolt sponsor

– Vi ønsker å sponse slike arrangementer fordi de som står bak dem er store ildsjeler med sammen intensjon som Helgelendingen. Gjøre det godt å bo her på Helgeland og lage arrangementer som engasjerer, forteller Petter T. Stocke-Nicolaisen i Helgelendingen.

Leknes og Brodtkorb forteller at det handler om noe mer enn bare musikk, det handler om å skape liv og gjøre det attraktivt å bo i denne landsdelen.

– Vi skal være tilstede her under festivalen og ha en ute redaksjon her på Gilles Garden. Annonseavdelingen vil også være ute å møte folk. Så vi ønsker alle hjertelig velkommen til å stikke innom, sier Ellen Strøm Brodtkorb.