Gå til sidens hovedinnhold

Går opp løypa selv

Artikkelen er over 1 år gammel

Anne Krutnes (44) velger seg en rundtur i Skjørlegda, og går opp løypa selv.

- Skjørlegda er den fineste turen jeg vet. Flott natur og ro. Det er ikke noe skispor, så de må man gå opp selv. Men du kan jo være heldig at noen har gått der før deg, sier Anne Krutnes. Hun har utallige turer bak seg i Lomsdal-Visten nasjonalpark, både med og uten ski, pulk og telt. Rundturen i Skjørlegda starter ved Sandvikbakken i Eiterådalen og første rast blir ved Fjellgården - som eies av Statskog og står åpen.

- Der kan man ta en god pause, både ute og inne. Hvis det er fint vær, er det fint å sitte ute og nyte utsikten mot Visttindan.

Anne renner videre på ski mot Vesterfjellene, og er innom på Sæterskardhytta, som også står åpen. Den eies av Statskog.

- Vi pleier å renne til Litlvasshytta, over Litlvatnet og opp mot Holmfjellet og ned til Sandvikbakken igjen.

- I godt vær er det veldig fin utsikt fra Holmfjellet, sier Anne. Turen har en distanse på 20 km og er ikke merket.

- Hvem og hva tar du med deg på tur?

- Magne, mannen min. Før var jo ungene med, men de har blitt store. På en dagstur tar jeg med en god matpakke, kaffen lager vi underveis og selvsagt; sjokolade. Appelsin må også med i sekken, men det er ikke alltid jeg spiser den. Solbriller, solkrem, sitteunderlag, ekstra klær, GPS, kart, kompass og førstehjelpsskrinet er selvsagt med.

- Hva er ditt beste minne fra denne turen?

- Det er rett og slett når jeg sitter på Holmfjellet og får den fantastiske utsikta over hele dalen, mot Vistmannen og Vistkjerringa.

- Det mest spennende minnet er den gangen det kom så mye snø om natta. Da vi våknet om morgenen måtte vi nesten grave oss ut.

- Hvilke andre turmål anbefaler du?

- Skitur til Blanktjønna, videre til Ølløvtuva og Tolvtuva på reinfjellet .Tur til Stavassetra fra Stavassgården er også veldig fin. Denne turen kan også nåes fra Eiterådalen dersom man er lysten på en lengre tur. Gåsvatnet i Grane kommune er også anbefalt.

- Hva skal du gjøre i påsken?

- Forberede lamming og fortsette oppussingen av huset vårt på Holmen gård. Forhåpentligvis blir det tid til en rundtur i Skjørlægda.

Kommentarer til denne saken