– I kveld vil vinden dreie til sørvest og gå over fra snøbyger til regn og snø. Utover natta vil vinden øke på til en sørlig sterk kuling, sier vakthavende meteorolog, Eirik Samuelsen.

Torsdag formiddag vil vinden dreie om til sørvest, og som følge av sørvestvind vil været gå over til sludd og regn også lenger inn i landet.

– Vi har ute varsel om vanskelige kjøreforhold, og utpå torsdagskvelden går vinden over til en vestlig full storm. Derfor har vi også ute et gult farevarsel på vindkast. Det vil bli full storm med vindkast opp mot 30 til 35 meter per sekund. Med vestavind blir det ganske heftig, sier meteorologen.

Fredagsmorgen dreier vinden seg over til nordvest, med fortsatt full storm.

– Utover dagen vil det bli kaldere igjen. Været vil da gå over til kuling og snøbyger, så det blir fortsatt vanskelige kjøreforhold, sier Samuelsen.

Lørdag vil det være roligere vind og lettere snøbyger på kysten.

– Lørdag ser bedre ut, men det vil fortsatt være nordvest vind. Generelt er det en kjøligere værtype framover, og det vil komme i form av snø, sier han.

– Hva er årsaken til dette dårlige været?

– Det er et veldig kraftig lavtrykk som er under utvikling sør for Grønland, og det beveger seg inn i havet mellom Svalbard og Nord-Norge. Det er veldig store temperaturforskjeller mellom sør og nord, og da blir det ekstra kraftig. Det skaper storm på Svalbard og i Nord-Norge, men mest vind blir det på Helgeland, enkelte plasser i Finnmark og på Svalbard.