(Nettavisen): Økte matpriser er et hett tema om dagen. Fra oktober i fjor til oktober i år har matprisene økt med 13,1 prosent.

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) torsdag morgen viser en prisvekst i oktober på 0,4 prosent og 7,5 prosent de seneste tolv månedene.

Best tilbud hos supermarkedene

Dagligvarebransjen melder om at kundene generelt er mer opptatt av pris og jakter tilbud.

Nettavisen har gått gjennom matbutikkenes tilbudsaviser og guider deg gjennom de beste tilbudene denne uken hos OBS, Meny, Spar, Coop Mega, Rema 1000, Kiwi, Extra, Joker og Bunnpris.

Vår undersøkelse viser at det er alt annet enn enkelt å orientere seg som forbruker på hva som er et godt tilbud. Vi har derfor brukt Oda, lavpriskjeden på nett, som prisreferanse. En annen utfordring er at flere av matbutikkene kun oppgir rabatt i prosent, uten at det går fram hva varen faktisk koster.

Det generelle bildet er at de beste tilbudsprisene får du hos supermarkedene – dette er butikker som Spar, Meny og Coop Mega.

Her kan det virkelig være gode penger å spare. Samtidig er disse butikkene generelt dyrere enn lavpriskjedene.

Følg med på rabattordninger

De dårligste tilbudene finner du hos lavpriskjedene. Som kjent er det beinhard konkurranse mellom lavpriskjedene. Det gjør at Rema 1000, Kiwi, Extra og Oda kun unntaksvis kan skilles på pris.

Ved å bli medlem av matbutikkens kundeklubber som for eksempel Trumf eller bli Coop Kunde, får du ytterligere rabatter.

Legg merke til når det er trippeltriumf hos Kiwi, Spar, Joker, Meny, Jacob's, CC mat, Nærbutikken og Gigaboks.

En nærmere titt i denne ukens kundeaviser, viser at det er bredt spenn av tilbud til alt fra frokostprodukter, middager, frukt og grønt, vegetarprodukter og hygiene- og vaskeartikler i norske dagligvarebutikker.

Knallkjøp hos Obs

 • Frysevarer fra Findus som Fish and Crisp, grønne erter, Criss and Cross-poteter og Coops egne pizzaer er rimeligere denne uken
 • Tilbud på fiskekaker og jubelwiener.
 • Biff-kampanje: Mørbrad, ytrefilet og entrecôte selges i store stykker til 289 kroner kiloen.
 • 40 prosent på alle sauser, supper og gryter fra Toro. 142 ulike produkter fra tørrvareprodusenten er omfattet av rabatten.
 • Legg merke til at Gildes karbonader får du billigere hos Spar, som selger dem 10 kroner rimeligere enn hos OBS.
 • 30 prosent fra alt fra veganmerket Go Vegan. I tillegg 50 prosent på pakke nummer to fra Vegetardag.
 • 8 flasker med 1,5 liter Coca-Cola selges til 77,9 – det er nesten 30 prosent rimeligere enn hos lavpriskjedene. Flere gode tilbud på annet mineralvann.
 • 40 prosent på Colgate-produkter som tannbørster, tannkrem og munnskyllevann.
 • 30 prosent på Royal Diplom-Is.
 • Tre poser med Kims Potetgull selges for 60 kroner.
 • Lindts sjokolade – fire stykk for 100 kroner.
 • Rabatter på butikkens egen kokt skinke og hamburgerrygg, samt spekeskinke fra Stranda.

Styr unna disse tilbudene hos Obs

Selv om tilbudsavisene viser at det ikke mangler på tilbud i dagligvarebutikkene, er ikke alle tilbud reelle. Enkelte varer er billigere i andre matbutikker. Er du usikker på hvor godt tilbudet er, kan du enkelt sjekke prisen på varen opp mot lavpriskjeden på nett, Oda. Supermarkedet Meny har alle prisene sine ute i nettbutikken på Meny.no. Spar har også prisene sine ute, men her kan det være lokale forskjeller.

I kommentarfeltet nederst kan du diskutere priser med andre lesere, og bidra med dine handletips.

Hos Obs gjelder det blant annet Gildes karbonader. Denne varen får du billigere hos Spar – 69,90 kroner istedenfor 79,90 kroner.

Flere butikker har tilbud på en halv kilo med miniplommetomater. Det beste tilbudet finner du denne uken hos Spar, til 24,90 kroner.

Stort tilbudsutvalg hos Spar

Konkurrenten Spar skilter også med mange gode tilbud denne uken. Skal du har fredagstaco, har de 40 prosent på alle tacoprodukter fra Santa Maria, Old El Paso, Eldorado og Broken Taco.

Brokkoli er en populær grønnsak som går svært mye opp i pris, alt fra 9,90 til over 20 kroner. Etter det store prishoppet i dagligvarebransjen i både februar og juli, har brokkolien vært langt dyrere enn da den var på sitt rimeligste til 9,90.

Hos Spar denne uken koster den 14,90. Spar frister også med en rekke, andre gode tilbud, for eksempel kjøttpølser til 29.90 og tilbud på Prior Kalkunkorv.

Når det gjelder grønnsaker, har Spar denne uken flere tilbud. Blant annet avokado og tomater. En halv kilo med miniplommetomater til 24,90 er et veldig godt tilbud. Er du glad i salat selges også ulike ferdigkuttede salatmiks til 19,90.

De har også tilbud på ferske bringebær. Vær oppmerksom på at Spars tilbud med 125 gram med bringebær til 24,90 er langt billigere enn Menys 30 prosent på bærene, som koster 31,43 etter at rabatten er trukket fra.

Til søndagsfrokosten har Spar tilbud på bacon fra Finsbråten til 37,90 for en pakke med 130 gram. De har også tilbud på assortert utvalg av brunost fra Synnøve Finden til 39,90 for 480 gram. Assortert utvalg av juice fra Cevita koster denne uken 29,90.

For melkeallergikere og andre som liker plantebasert melk, selger Spar denne uken plantebasert melk fra Alpro, som soya-, mandel- og kokosmelk med 30 prosent avslag.

Innen kos og godteri er det tilbud på Supermix Potetgull og Super Solo Julebrus.

Den mer luksuriøse isvarianten Inspira selges til 69,90. Det er 30 kroner mindre enn Meny for samme is.

Ellers selges kattemat fra Sheba til 30 prosent, samt gode rabatter på Plumbo (69,90).

Spar har også gode tilbud på kattemat denne uken – med 30 prosent på utvalgte produkter fra Sheba.

Vær oppmerksom på at selv om Spar har tilbud på brus, kjøper du denne billigere hos Meny, som har assortert utvalg av brus med to 1,5 liter med brus for 30 kroner. Flytende vaskemiddel fra Omo selges til 40 kroner hos Prix, så det er et tilbud du ikke bør benytte deg av.

Prix: Ost og smågodt

Å handle hos Prix kan normalt blir en dyre affære, men denne uken har de noen knalltilbud.

 • 1 kg med Norvegia til 75 kroner – tilsvarende 44 kroner rimeligere enn hos lavpriskjedene.
 • Fire pakker med 2 kilo hvetemel til 50 kroner.
 • Firepakning med utvalgte posesauser til 30 kroner.
 • Nidar smågodt til 10 kroner.
 • Milo flytende tøyvask 595 ml til 40 kroner per flaske er

Flere produkter fra Lambi er også på tilbud. Både toalettpapir og tørkeruller

I tillegg selges sjokoladebarer på 75 gram med Snickers og Twix for 10 kroner, det er nesten under halve prisen til lavpriskjedene.

Innen frukt og grønt er blant annet rødløk og appelsiner på tilbud.

Fisketirsdag hos Meny

I dyrtiden vi er inne i, er det verdt å merke seg at Meny har 30 prosent rabatt på fisk og skalldyr hver tirsdag.

Denne uken er det 30 prosent på fersk pasta, friske bær, Big One Pizza og utvalgte skivede oster fra Norvegia.

Meny har dessuten gode tilbud på merkebrus, med to 1,5 liter med assortert brus til 30 kroner.

Småpoteter, asparges og brokkolini selges med 30 prosent rabatt. I tillegg kjører supermarkedet tilbud på produkter fra Berit Nordstrand, som for eksempel havremelk og granola.

Denne uken kjører også Meny kampanje på frokostblandinger, enkelte av disse fås langt billigere hos lavpriskjedene som Oda, Kiwi, Rema eller Extra.

Ellers er det tilbud på Serranoskinke og Bamsemums. Ben & Jerry-is og ferdigkaker selges med 30 prosent rabatt.

Innen middagsprodukter frister Meny denne uken med med 30 kroner pakken for Bratwurst og Salmaburger.

I tillegg til et svært godt utvalg og fristende ferskvaredisk, har Meny en rekke faste knallkjøp eller 2 for 1. For å få ned husholdningsbudsjettet kan det være verdt å orientere seg blant disse tilbudene.

Coop Mega: 40 prosent på rengjøringsprodukter

Normalt har supermarkeder påslag fra 10 til 15 prosent eller mer på identiske varer som lavpriskjedene. Men også i det store utvalget hos Coop Mega kan du gjøre noen knallkjøp denne uken:

 • 40 prosent på Jif-produkter.
 • Tilbud på fryst pizza fra Peppes.
 • 40 prosent på alle sjokoladeposer fra Freia.
 • Pringles til 19,90.

Tilbud hos lavpriskjedene

Som tidligere nevnt er det hos supermarkedene du først og fremst gjør knallkjøp.

Kiwi har denne uken tilbud på blant annet 1,75 liter melk fra Q-meieriene. Ettersom det er beinhard konkurranse mellom lavpriskjedene, Rema 1000, Oda, Extra og Kiwi, vil man finne mange av varene i Kiwis tilbudsavis til samme pris hos konkurrentene. Det gjelder for eksempel melken fra Q-meieriene og pepperkaker.

Pizzasaus fra Mutti et godt tilbud, som konkurrentene foreløpig ikke matcher. Det er all grunn til å være på vakt når det gjelder varene som promoteres. Frieles kaffekapsler til 36,40 er ikke noe tilbud. Disse får du billigere hos konkurrenten Oda.

Butikkens egenproduserte «Farris» – Boble, er noen kroner rimeligere enn vanlig.

Lofoten hjemmelagede fiskekaker som annonseres i kundeavisen er nesten 13 kroner dyrere enn hos konkurrenten.

Miniplommetomatene til 29,90 får du billigere hos Spar, til 24,90.

Kiwi kjører tilbud på Milo flytende tøyvask til 52,90, dette er imidlertid ikke noe tilbud, og dette får du billigere hos Prix denne uken.

Lavpriskjeden har få gode tilbud. Dette er også i tråd med profilen om faste, lave priser.

Hos Kiwis konkurrent, Extra, ser vi mye av den samme tendensen. Men om du ikke har en Prix-butikk i nærheten som denne uken selger råbillig ost, kan du kjøpe den her til 79,92 kroner per kilo. Eller er det tilbud på 6 x 1,5 liter med Coca-Cola, samt tilbud på egg.

Rema 1000 har denne uken tilbud på assortert utvalg av rengjøringsprodukter til 19,33 kroner per stykk. Det er et veldig godt tilbud.

Melkehjerter hos Rema til 34,90 er heller ikke et godt tilbud. De får du til 29,90 hos nærbutikker Joker.