Gå til sidens hovedinnhold

Frps helsefraksjon kommer til Helgeland

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter initiativ fra Hanne Dyveke Søttar kommer FrPs helsefraksjon til Helgeland 4. desember.

FrPs helsefraksjon ønsker å besøke Helgeland med bakgrunn i diskusjonen som nå foregår vedrørende fremtidig for og struktur for Helgelandssykehuset.

Fraksjonen som kommer består av Jan Steinar Engeli Johansen, sykehuspolitisk talsmann, Åshild Bruun-Gundersen, helsepolitisk talskvinne og politisk rådgiver i FrP, Tonje Lavik. Fraksjonen skal møte ledelse og tillitsvalgte fra Helgelandssykehuset på alle tre sykehusene.

Helgelandssykehuset skal legge fram sine vurderinger 28. november, mens HelseNord skal legge fram sin vurdering 18. desember. På nyåret er det forventet at helseminister Bent Høie får saken på sitt bord.

– Det som var viktig for meg var å finne en dato mellom disse to tidspunktene, sier Hanne Dyveke Søttar fra Nordland FrP i en pressemelding.

– Tilfeldigvis ble det samme dag som Fylkestinget skal gi sitt råd, men å få kalenderen til å stemme for alle er ikke enkelt, da må man rett og slett bare gripe muligheten.

Sykehuspolitisk talsmann, Engeli Johansen sier at han gleder seg til turen.

– Jeg ser fram til å reise til Helgeland og få innblikk i både det geografiske aspektet, men også å høre hvordan de lokale ser på denne saken, sier Jan Steinar Engeli Johansen.

Delegasjonen skal tilbakelegge mange kilometer i bil, for å ta en runde på Helgeland og dagens sykehus i regionen.

– Det er viktig for oss å se på hvordan dagens sykehusstruktur fungerer, og hvilke behov regionen har for framtiden, sier Åshild Bruun-Gundersen i pressemeldingen.

Les også

Huldas sykehusforslag: – Dagkirurgipasienter fra hele Helgeland skal opereres i Sandnessjøen

Les også

I sjokk over sjefens innstilling: – Går så til de grader på tvers av det fagfolka mener

Kommentarer til denne saken