Gå til sidens hovedinnhold

Frida løp seg i senk for å samle penger til en god sak, men mangler sponsor: – Jeg håper jeg ikke har løpt forgjeves

Elevene på Vefsn Folkehøgskole fikk kjenne på blodsmaken i munnen tirsdag.

– Jeg har ikke konkurrert i løping, det har vært mer koseturer fordi jeg liker det. Det å løpe for en så god sak er ekstra gøy, sier Frida Hatlen og smiler bredt.

Da hadde hun akkurat fullført 34 runder rundt løpebanen på Kippermoen i løpet av én time. Det tilsvarer 13,6 kilometer.

– Jeg varmet opp litt før start, hadde musikk på øret og fokuserte på å ikke stoppe opp, men holde meg i flyten, sier Hatlen.

Tirsdag løp elevene på Vefsn folkehøgskole for å samle inn penger til TV-aksjonen, som i år går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap. Pengene får de inn ved hjelp av sponsorer som enten sier seg villig til å betale 100 kroner per runde, eller gi et fast beløp til årets innsamlingsaksjon ved skolen.

– Jeg har faktisk ikke klart å få en sponsor ennå, men det satser jeg på å få til. Jeg håper jo at jeg ikke har løpt alle de rundene forgjeves, sier Hatlen.

Hver avdeling ved skolen stilte med hver sin deltaker, og til sammen ble det løpt 404 runder. Dersom hver runde får inn 100 kroner, vil det tilsvare 40.400 kroner.

– Vi håper bedrifter vil være med å sponse aksjonen. De kan enten kontakte oss og be om å få bidra, eller være vennligsinnede når elevene ringer rundt, sier rektor Mette Haustreis på Vefsn folkehøgskole.

Franzefoss Minerals AS, Comfort, Spar og Helgeland Kraft har allerede kastet seg på aksjonen, og bidratt med penger. I tillegg har noen elevene klart å skaffe seg noen sponsorer i hjemkommunene sine.

– Vefsn Folkehøgskole er opptatt av å bidra til TV-aksjonen, og vi hadde veldig suksess med løpet i fjor. Det er gøy å kunne gjøre noe ekstra ut av det, sier Haustreis.

Under fjorårets aksjon lykkes skolen med å samle inn 48.000 kroner.

Kommentarer til denne saken