Gå til sidens hovedinnhold

Fremover for fellesskapet

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er med en viss ydmykhet jeg nå skriver mitt siste innlegg før valgdagen er over oss. Og ydmykhet er det rette ordet. For det er ikke alle forunt å få stå til valg på en valgliste. Ei heller å få lov til å stå på lista til Arbeiderpartiet. Og det er for andre gang at jeg gjør det. For fire år siden kom jeg ikke inn. Men fire år har gått og jeg har blitt gitt en ny sjanse. Jeg har troa – Men det er det ikke jeg som bestemmer. Fellesskapet bestemmer. Jeg tror de aller fleste av dere allerede har bestemt dere. Mange har forhåndsstemt. Det overrasker meg ikke om det er rekord på antall forhåndsstemmer i Vefsn. Men over alt ønsker jeg å se en rekord i antall stemmeberettigede som har gått til valgurnene for å stemme.

I 1929 ble Per Mathias Stordal fra Arbeiderpartiet valgt som ordfører i Vefsn kommune. Siden den tid har det ved alle valg vært Arbeiderpartiet som har vært i føringen. Unntaket var i okkupasjonstida, men da var det ikke valg som avgjorde hvem som styrte. Arbeiderpartiet har bygd landet sies det. Det gjelder også her i Vefsn. Det er jeg takknemlig for. Industrien kom til Vefsn og gjorde Mosjøen til byen den er i dag. Den har blomstret i vår Arbeiderpartistyrte kommune, og i dag er vårt aluminiumsverk blant verdens beste. Men enkelte målinger sier at 90 år som største parti i Vefsn kan være over. Noen høyrøstede stemmer forteller at det er på tide med et skifte. Noe nytt. At noen andre burde få styre i Vefsn nå.

Men – hvem er noen andre? Gjennom 90 år har det ikke vært de samme menneskene som har styrt. Det sier seg selv. Laget fra Arbeiderpartiet som nå går til valg, er et annet enn det som gikk til valg for fire år siden. Og enda større forskjeller fra åtte år tilbake. Det er ikke slik at det er de samme som går igjen. Noen travere har vi selvsagt, men det har alle partiene. Men vi behøver noen erfarne også. Noen som vet noe om hvordan ting fungerer. Det, blandet med nye mennesker med nye tanker – det er gode greier! For det handler om mer enn enkeltpersoner. Det handler om å representere Vefsns befolkning. Det handler om fellesskap. Det handler om å bygge landet. Det handler om å skape det beste Vefsn vi kan. For Vefsn Arbeiderparti så handler det om oss alle som et fellesskap. Vefsn skal fremover. Vi skal bygge på våre styrker, og føre oss fremover.

Dette valget er det viktigste på mange år – har jeg sett flere lokalpolitikere fortelle i avisinnlegg. Ja, det er det. Det jobbes intenst med store viktige saker, som skal landes nå i nærmeste fremtid. For oss i Vefsn er dette valget særdeles viktig. Sykehussaken er en av de sakene der valget i år er viktig. For det har blitt jobbet hardt og lenge for å oppnå målet om at det skal være ett sykehus. Det ser også positivt ut for Vefsn at vi kan få til et sykehus som ligger nært oss. Men enkelte meningsmålinger forteller om Senterpartiet som største parti. Det er skremmende. At Senterpartiet, som ønsker to sykehus vel vitende om at det medfører sykehus på Mo og i Sandnessjøen, skal komme til styringen her i Vefsn, og kanskje på fylket. Og det er fylket som skremmer meg mest i så henseende. De lokale politikerne mener helt sikkert at sykehuset skal hit. Men de har ikke klart å vinne frem til det synet på fylket. I Arbeiderpartiet er det i det minste en tanke om ett sykehus, og det er positivt for oss.

Man skal alltid ta målinger med en klype salt. Men som sagt synes jeg det er en skremmende utvikling. Og ikke bare fordi jeg er i Arbeiderpartiet selv. For det er bare et parti. Det er bare en liste. Det handler om menneskene som er i partiene. Det handler om hvor man vil fremover. Arbeiderpartiet har en ordførerkandidat jeg kan støtte meg helt og holdent bak. Jeg og Rune er ikke alltid enige, men det handler om verdier. Det handler om retningen og hva retningen skal bygges på. Og der er vi enige. Fellesskap. Rune er en industriarbeider i en industrikommune. Han har dyptgående kunnskap om næringslivet i Vefsn, og store ambisjoner for hvor veien skal gå videre. Fremover! Oppover!

Jann Arne går nå av som ordfører. Han har vært på det kontoret siden jeg gikk på ungdomsskolen. Noen tenker at han har vært for lenge i kontoret. Kanskje har han det, kanskje har han ikke det. Men det handler ikke om hvor lenge man har sittet, det handler om hvor egnet man er til å ha den rollen. En takk skylder vi uansett til Jann Arne for mange ting opp gjennom årene. Han har utvilsomt gjort oss synlig i fylket. Han har stått på for Vefsn.

Rune Krutå – industriarbeideren – har allerede bemerket seg på nasjonalt plan i partiet. Han er tydelig og bestemt. Går ikke rundt grøten eller prøver å skjule seg bak fine ord. Og det synes jeg er viktig. Med Rune Krutå som ordfører får vi en ordfører som er tydelig og ambisjonsrik. En hardtarbeidende kar som går rett på sak og ikke gir seg. Med Arbeiderpartiet får vi et sterkere fellesskap. Vefsn Arbeiderparti vil bygge Vefsn videre. Vi har noen nye folk – nye tanker – nye ideer. Men samme retning - Fremover! – og samme verdier – for fellesskapet!

Kommentarer til denne saken