I uke 26, fra 27. juni til 1. juli, er det igjen klart for Helgelendingen fotballskole. Mosjøen IL Fotball er også i år teknisk arrangør.

– Vi har det meste klart, og vi har passert 100 deltakere. Påmeldingen til fotballskolen er åpen helt til vi starter mandag morgen, og det er mange ledige plasser, sier Brandth som bruker juniorspillerne i klubben som instruktører.

– Deltakerne blir delt opp i lag og få hver sin trener. Dette har fungert i alle år, og juniorspillerne syns det er artig å være trener en uke.

Her kan du melde deg på til Helgelendingen Fotballskole

Lang historie

Den aller første fotballskolen ble arrangert i 1981, og har med ett unntak, vært en tradisjon hvert år etter skoleslutt. I år er det fotballskole for barn født 2010–2015.

I 2020 ble fotballskolen avlyst grunnet koronaen, og i fjor var det restriksjoner. Dette slipper deltakerne i år.

– Vi er heldigvis tilbake til normalen igjen, og vi trenger ikke å forholde oss til restriksjoner. Det er vi glad for, og vi håper vi får flere deltakere enn de 140 vi hadde i fjor, sier Brandth.

Opplegget er som vanlig med inndeling i lag og masse teknisk trening i tillegg til kamper fra klokka 10 til klokka 14.

Fin start på skoleferien

– Det er mange som gleder seg til fotballskolen som en god start på skoleferien. Vi har god erfaring med å arrangere fotballskole like etter skoleslutt, og jeg var selvsagt med alle de årene jeg kunne, sier Markus Brandth.

Det er Mosjøhallen som er oppmøtested for deltakerne, og det er her de spiser lunsj midt på dagen.

– Vi har en flott samlingsplass, og det er alltid god stemning. Vi setter ikke noen krav til deltakerne når det gjelder erfaring med fotball. Her tar vi imot alle, og organiserer både etter alder og ferdighetsnivå.