Gå til sidens hovedinnhold

I to år har Ole ønsket å ta disse bildene

Artikkelen er over 4 år gammel

Denne uka var forholdene endelig perfekte i Tromsø.

Ole Christian Salomonsen lever av å fotografere, og har tatt utallige bilder av månen. Men bildene han har fått tatt den siste uka er sjelden kost, ifølge fotografen selv. 

- De siste dagene har det vært perfekte forhold for månefotografering. Klarvær, stjerneklart og fint lys. Jeg har tenkt på å ta et bilde som dette, der et bygg i Tromsø avtegner seg foran en stor fullmåne, i rundt to år, forteller Salomonsen til Nordlys.

Bildet til venstre er tatt på Kvaløya, og viser månen bak en radiomast ved Prestvannet på toppen av Tromsøya. Bildet til høyre, der månen er gul og det er mørkere, er tatt på Tromsøya. Her sniker månen seg bak en radiomasten på Linken i Movika. 

Måtte flytte seg flere ganger

Månen ser gigantisk ut på begge bilder. Men Salomonsen avslører at det ikke er sant.

- For å få denne effekten har jeg stått langt unna, brukt telelinse og zoomet inn på bygget foran månen. Det gjør at den ser ekstra stor ut. Det å bruke bygg for å ta bilde av månen på denne måten gir et helt annet perspektiv, forteller Salomonsen.

- Det handler om å være beredt på når månen kommer opp og når man har den perfekte vinkelen. Jeg tok bildene i går, måtte knipse bildene akkurat idet månen kom foran radiomasten. For å få den perfekte vinkelen måtte jeg inn i bilen og flytte meg to- tre ganger, fortsetter han.

Salomonsen forteller at skyer i nordøst lyser opp månen på bildet av toppen av Tromsøya.

- Det er dette som gjør at månen blir rosa. Det andre bildet tok jeg en halvtime- tre kvarter senere, da gikk månen delvis bak skyene.

LES OGSÅ: Hans nordlysbilder har nådd millioner. Nå har han for første gang laget nordlysfilm i byliv

Godt mottatt

Salomonsen forteller at månedbildene har blitt godt modtatt.

- Det er særlig mange utflyttede tromsøværinger som kommenterer at de får hjemlengsel når de ser bildene. Det er gøy å høre.

Han har ikke sett slike månebilder i Tromsø før.

- Kanskje dette er starten på en fototrend? sier Salomonsen og humrer.

- Man kan ta mye kreative fulmåne-bilder, og det er gøy å få litt annerledes motiver. Det skal være veldig gode forhold i kveld også, så jeg oppfordrer flere til å komme seg ut og ta bilder, legger han til.

 

 

Kommentarer til denne saken