Fotballkretsen ønsker å omorganisere flere serier: – Bare positive tilbakemeldinger

HESA-SERIE MED 12 LAG: Målet er at 4. divisjon skal bestå av 12 lag og ikke 9 slik det var i år. – Det må vi bruke to år på å få til, sier Frank Aas.  Foto: Per Vikan

HESA-SERIE MED 12 LAG: Målet er at 4. divisjon skal bestå av 12 lag og ikke 9 slik det var i år. – Det må vi bruke to år på å få til, sier Frank Aas. Foto: Per Vikan

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– I Nordland har vi hatt en 4. divisjon med ni lag i to sesonger, og det er vi ikke fornøyd med. Nå foreslår vi en omorganisering som forhåpentligvis vil gi 12 lag på sikt, sier serieansvarlig Frank Aas.

DEL

Det er fotballkretsene i landet som bestyrer seriesystemet fra 4. divisjon og nedover. Nordland fotballkrets er den eneste kretsen i landet som ikke har klart å ha 10 lag eller aller helst 12 lag i 4. divisjon.

– Vi gått gjennom utviklingen i 4.- 5. og 6. divisjon etter tre sesonger med ny seriestruktur for senior menn. Vi ønsker å finne ut om vi har den optimale inndelingen i lokale serier, eventuelt om det er grunnlag for justeringer, sier serieansvarlig Frank Aas.

Han har sendt ut et skriv til alle klubbene i de tre divisjonene der kretsen redegjør for hvordan de kan tenke seg å organisere divisjonene fra og med neste sesong. Svarfrist er 15. november, og 1. desember er fristen for å melde på lag.

– Positive meldinger

– Hittil har jeg bare fått positive tilbakemeldinger, sier Aas.

I årets sesong var det 9 lag i HESA 4. divisjon, og det var også 9 lag i 2017. Hvis vi går tilbake til 2017 var det 11 lag og tilbake til 2016 var det 10 lag.

– Vi Nordland jobber nå med å få fylt opp denne serien til 12 lag som er det antall som ble vedtatt i forbindelse med endring til ny seriestruktur etter sesongen 2016. Målet er å ha fylt opp serien til 12 lag etter avsluttet sesong 2020, sier han.

Deler 5. divisjon

– Vi har nå ute på høring en endring av seriesystemet under 4. divisjon som vil medføre at 6. divisjon utgår og erstattes av to likestilte 5. divisjonsavdelinger. Avhengig av påmelding vil vi se hvor store disse avdelingene i Salten og på Helgeland blir. Vi ønsker at begge avdelingsvinnerne skal rykke opp, og med dobbelt antall lag som rykker opp bør muligheten til å fylle opp 4. divisjon øke betydelig. Vi kommer også til å justere seriespillet ut fra antall lag. Hvis det blir mange i en avdeling er det aktuelt å lage en innledende serie og et sluttspill, sier Aas og legger til at nedrykk fra 3. divisjon ikke er en god måte å fylle opp på.

– Vi har nå 3 lag i 3. divisjon, Bodø/Glimt 2, Junkeren og Rana FK. Et eventuelt nedrykk fra et eller flere av disse vil også påvirke serien, men dette er ikke måten vi ønsker å fylle opp 4. divisjon på.

Røst har fått tilbud

Årets 5. divisjon HESA endte med seier til Rana FK 2 og andreplass til Røst IL. Nå har sistnevnte fått tilbud om å spille i 4. divisjon neste år.

– I vårt regelverk har vi anledning til det, og slik det ser ut nå blir det 10 lag neste år.

Disse lagene er kvalifisert for å spille i 4. divisjon HESA 2020:
Fauske/Sprint, Mosjøen, Grand Bodø, Sandnessjøen, Innstranda, Åga IL, Brønnøysund, Hemnes, Rana FK 2 og Røst.

Detter er dagens 5. og 6. divisjonslag på Helgeland:
Radaasen, Olderskog, Grane, Bossmo/Ytt., Korgen, Nesna, Sandnessjøen 2, Mosjøen 2, Silkefot, Herøy/Dønna, Gruben, Vega, Lurøy og Sømna. (i tillegg kan det komme flere lag, blant annet Mo IL)


Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken