Gå til sidens hovedinnhold

Lykken i livet er et fotballag

Artikkelen er over 5 år gammel

Erlend Pedersen (11) vil så gjerne på fotballtrening. Men det finnes ikke lag for han. Erlend har nemlig Downs syndrom. men nå kan det bli en løsning.

Erlend er over gjennomsnittet glad i fotball, og for elleveåringen er fotball livet. Hver ettermiddag spør han mamma Marit om når han skal få dra på fotballtrening, og mamma kan ikke svare. Fordi Erlend har Downs syndrom, og det finnes ikke fotballag i Sandnessjøen for den som har spesielle behov.

– Det skjærer meg i hjertet at han ikke skal få et tilbud som han så tydelig har behov for. Jeg tror nok ikke at Erlend ville vært uvelkommen på en vanlig SIL-trening. Tvert imot, men det er en fordel med et lag som er tilpasset hans behov.

Seiersdans

På gresset i en hage i Ura har Erlend laget seg eget mål. Han skyter og scorer. Og gjennomfører seiersdansen. Akkurat slik som helten Ronaldo. For det er Ronaldo som er den beste. Han og Vegard Theting.

– Erlend begynner å få en god skuddfot. Han trener alene hver eneste dag, og da trener han på frispark og straffespark. Det eneste han mangler nå er et fotballag å spille på.

" Det er ikke bare Erlend som trenger dette tilbudet, men alle med en funksjonsnedsettelse som gjør at det blir vanskelig å fungere på et vanlig lag vil kunne spille her. Og alle vil jo ha med seg hver sin støttekontakt, så det vil ikke være treneren som bærer hele ansvaret alene

Marit Brandsnes pedersen

Engasjert fotballmamma

For mamma Marit er det viktig å spille på lag med Sandnessjøen idrettslag i denne saken.

– Derfor håper jeg at vi sammen skal klare å finne en løsning slik at vi kan få dannet et lag i Sandnessjøen. Det er ikke bare Erlend som trenger dette tilbudet, men alle med en funksjonsnedsettelse som gjør at det blir vanskelig å fungere på et vanlig lag vil kunne spille her. Og alle vil jo ha med seg hver sin støttekontakt, så det vil ikke være treneren som bærer hele ansvaret alene. Jeg håper derfor at vi får en dialog om saken, sier Marit Brandsnes Pedersen.

Positiv

Leder i Alstahaug idrettsråd, Anita Eliassen, er positiv til et lag for barn med spesielle behov.

– Vi i Alstahaug idrettsråd setter nå av penger nettopp til dette formålet. Jeg oppfordrer idrettslagene til å ta tak i dette. Den potten som nå er tilgjengelig skal være en pådriver for at det skal bli tatt initiativ. Idrettsgleden er for alle, og det må vi ta på alvor. Så må vi finne ut hvor mye aktivitet hvert barn trenger, eller om det er det sosiale som er viktigst. Det kan like gjerne være at de vil være i miljøet. Derfor er det viktig å nå få i gang en dialog, sier hun.

" Idrettsgleden er for alle, og det må vi ta på alvor.

Anita Eliassen

Leder, Alstahaug idrettsråd

Kommentarer til denne saken