Gå til sidens hovedinnhold

Fortsetter sine avtaler med lag og foreninger: – Viktig for oss å støtte frivilligheten økonomisk

– Vi har i alle år sagt at vi skal være en drivkraft for vekst på Helgeland. Da må vi stå for de avtalene vi har gjort, sier Dag Hugo Heimstad i Helgeland Sparebank.

– Det er en spesiell situasjon vi har nå med avlyste arrangement i nær framtid, og mange arrangører som teller på knappene om de skal utsette eller avlyse. Nå er det viktig for oss å signalisere at vi står bak de avtalene vi har gjort, sier Dag Hugo Heimstad og administrerende direktør Hanne Nordgaard, som likevel skiller mellom faste sponsoravtaler og større arrangement.

– Blir ikke forandret

– Samarbeidsavtalene som vi har med lag og foreninger blir ikke forandret, men når det gjelder større arrangement så har vi dialog med arrangørene. For dem gjelder det å dekke inn tap slik at de kan fortsette, og der diskuterer vi dekning av påløpte utgifter, sier Heimstad.

Han forteller også at banken er med hvis arrangørene velger å flytte sine arrangement.

– Det er spesielt beklagelig at barn og unge går glipp av sine aktiviteter, og vi er selvsagt med hvis noen velger å utsette eller flytte sine arrangement til neste år.

Lever av arrangement

Helgeland Event lever av arrangement, og er naturligvis hardt rammet av alle avlysningene.

– Vi har permittert alle fire ansatte i 80 prosent. For å være forberedt til den dagen dette er over så holder vi selvsagt koken, men det er ikke så mye vi får gjort. Vi er veldig fornøyd med at Helgeland Sparebank støtter våre arrangement, sier Trond Are Rasmussen som forteller at korona-stoppen kom ubeleilig på dem.

– I fjor på denne tiden hadde vi én fulltids ansatt, og vi har blitt fire i løpet av det siste året. At det ble full stopp nå var ikke bra for oss. Vi har mange gode samarbeidspartnere som er med på våre gratisarrangement, og når vi får fortsette samarbeidet betyr det at vi kan ta arrangementene opp igjen etter krisen, sier Rasmussen.

Kommentarer til denne saken