Gå til sidens hovedinnhold

Første jentesamling på ett og et halvt år: – Jentene har jobbet hardt

Spillerutvikler Torkil Veraas er glad for at de beste jentene i fotballkretsen igjen kunne samles.

– Det ble ei kjempegod samling på Kippermoen, med god hjelp av Halsøy IL som lokal arrangør, forteller Veraas.

Den siste kretssamlinga ble arrangert 8. mars 2020, like før all aktivitet ble stengt ned. Samlinga i helga var for jenter født 2006 og 2007.

– Det har gått ett og et halvt år uten at vi har fått anledning til å se de beste jentene i aksjon. Nå har vi muligheten, og det blir samlinger på alle nivå. Vi har allerede gjennomført sonesamlinger i alle sonene, og det blir områdesamlinger og kretssamlinger i høst og til vinteren. Vi er heldigvis i gjenge igjen med det samlingsprogrammet som vi hadde før den lange pausen, sier spillerutvikleren i NFF Nordland.

– Jobbet godt

Han syns klubbene og jentene har jobbet godt i løpet av koronaperioden.

– Det vi fikk se på samlinga på Kippermoen var gledelig. Jeg tør påstå at vi har jenter som holder godt nasjonalt nivå. De har tydeligvis lagt ned masse jobb. Ut fra de vi hadde på samlinga skal vi plukke ut en såkalt toppgruppe som alle kretsene i landet har. Denne gruppen blir på pluss minus 15 spillere, og målet er at toppgruppen skal få mange samlingstimer. Det er i tråd med Landslagsskolen, sier Veraas som forteller at den neste samlinga blir på Mo i november.

– Planen er å ha samlinger en gang i måneden for denne gruppa, sier han.

For å gjennomføre samlinga på Kippermoen bidro Halsøy IL med mye.

– Halsøy IL, og spesielt Børge Nikolaisen, skal ha ros for at alt gikk knirkefritt. Det var ideelt å samles på ungdomsskolen med overnatting og servering. Jeg vil også takke Vefsn kommune som alltid stiller opp når vi har samlinger i Mosjøen. Nå kjørte vi alle øktene ute på kunstgresset med unntak av keeperøkter i Mosjøhallen. I framtida blir det enda enklere når det kommer storhall på Kippermoen, smiler Veraas.

– Halsøy et kraftsentrum

Det var Grand Bodø (10) og Halsøy IL (6) som hadde flest jenter på samlinga.

– Ganske symptomatisk akkurat det. Grand er en god jenteklubb, og Halsøy har blitt et kraftsentrum på Helgeland. De får fram gode lag, og de har en spillefilosofi som jentene er tro mot. Det gir resultater, sier han.

Kommentarer til denne saken