(Rana Blad)

Tore Løkke har fullført sitt sprengningsarbeid på flyplassen, skriver Avinor i en pressemelding.

Tore Løkke er en av tre hovedentreprenører som er i full sving med å bygge ny flyplass i Fagerlia. I dag kunne de melde at de har fullført sprengningsarbeidet på sin kontrakt.

– Vi ble ferdig med den siste sprengningsjobben i slutten av forrige uke. Vi har i tillegg boret oss 290 meter ned gjennom fjellet fra Fagerlia mot Ranelva. Det som gjenstår er å bore opp til rett dimensjon, sier anleggsleder for prosjektet, Dag Hjalmar Aaknes.

Det er Tore Løkkes underentreprenør, Namsen Fjellservice AS, som nå har fullført sin del av jobben på Ny lufthavn Mo i Rana. Boringen blir utført av Båsum Boring. Etter planen skal Tore Løkke fullføre jobben sin på flyplassen 15. september i år.

– Vi har ikke møtt på noen utfordringer med sprengningsarbeidet, og er tilfreds med hvordan jobben har gått. Vi synes det er spennende å være en del av dette prosjektet. Dette er ikke en veldig stor, men allikevel viktig kontrakt for Tore Løkke, sier Dag Hjalmar Aaknes.

PK Strøm og deres underentreprenør Nitrex fortsetter sitt sprengningsarbeid. Dette foregår for tiden hovedsakelig på den nye adkomstveien til flyplassen fra E12 ved Samspillsriggen, står det i pressemeldingen.