Gå til sidens hovedinnhold

Forsinkede ferger på grunn av sterk vind - Regn med kø og venting

[Rana Blad] OPPDATERT 20:40: På fergestrekningen Kilboghavn-Jektvik må det påregnes forsinkelser på inntil 30 minutter. Dette på grunn av sterk vind, melder Statens vegvesen.

På fergesambandet Vennesund-Holm blir det ikke åpnet for trafikk torsdag, melder Nordland fylkeskommune (NFK) klokka 20.45. Været hindrer tauing av ferga fra Holm, står det i meldinga.

Etter varmgang i motorene trenger MF Lysingen taubåt for å komme seg ut fra Holm ferjeleie. Inntil da er det ikke mulig for andre ferjer å legge til, melder NFK.

- Taubåten er på plass sammen redningsskøyta og hjelpefartøy, men vindforholdene hindrer operasjonen foreløpig. Vi har fått informasjon fra Torghatten Trafikkselskap om at de ikke ser noen mulighet i dag, men de vil forsøke så snart været tillater det, sier fylkesdirektør for transport og infrastruktur, Odd Inge Bardal.

Omkjøring via E6 er et alternativ for dem som ikke ønsker å vente på ferga.

Blåser opp

Rundt klokken 12.30 torsdag melder Vegtrafikksentralen Nord at uværet har satt i gang i Nordland.

– Det begynner å ta seg opp med både nedbør og vind i landsdelen, og skal øke på utover ettermiddagen, skriver sentralen på Twitter.

Helgeland, Salten, Ofoten, Lofoten, Vesterålen og Troms er nå merket med gult nivå som varsler kraftige vindkast og mye regn.

– Dette medfører noe innstilt ferjetrafikk og tidvis vanskelige kjøreforhold.

Kommentarer til denne saken