Gå til sidens hovedinnhold

Forhold for raske tider i Hatten Opp: – Vi håper det kan bli ny løyperekord

Lørdag er det klart for motbakkeløp i Hattfjelldal.

– Vi har ikke forhåndspåmelding, men om vi får 20–30 aktive så hadde det vært bra. Og så håper vi selvfølgelig det kommer bra med trimmere, sier Steinar Sirijord.

Lørdag er det igjen klart for motbakkeløpet Hatten Opp. Løpet er på 4,5 kilometer og går fra Elsvatn grendehus og til toppen av Hatten, som ruver 1.128 meter over havet. Sirijord håper det skal komme noen tilreisende til årets løp.

– Det hadde vært artig om det kom noen fra Rana eller Trøndelag, sier han.

Under halvtimen

I fjor klarte Daniel Aakervik å komme til topps på under halvtimen, og Sirijord håper noen skal klare å utfordre den rekorden i år. I kvinneklassen er det Amalie Kvandal som har rekorden.

– Vi har en fysioterapeut her i Hattfjelldal, Sebastian Conrad Håkansson, og han har vi har veldig tro på. Jeg håper han kan sette ny løyperekord, sier Sirijord.

Nevnte Conrad Håkansson ble nummer to i Midnight Sun Marathon i Tromsø i juni, og har i alle fall motoren i orden foran et slikt løp.

Tur for alle

Hatten Opp går delvis i myrparti, men det er lagt ut plank slik at det skal være tørt dersom været tillater det. Start og premieutdeling foregår ved Elsvatn grendehus, og der er det også grilling og annen matservering.

– Vi har mange premier. Det er viktig, spesielt for ungene, sier Steinar Sirijord.

Det er fullt mulig å ta Hatten Opp som en tur, og da anslår Steinar Sirijord at det vil ta halvannen til to timer å nå toppen.

– Dette er en veldig fin tur for alle, sier han før han legger til en siste beskjed.

– Alle må ta med kontant betaling, for vi har ikke dekning eller kortautomat, sier Steinar Sirijord.

Kommentarer til denne saken