Denne teksten er skrevet av og sendt inn av instruktørene i Balance danseforening:

Onsdag 8.12 hadde Balance-Mosjøen danseforening premiere på forestillingen «Juledrøm» i kulturhuset. Både store og små var samlet for å få med seg forestillingen som elevene i Balance har jobbet mot denne høsten.

I inngangen blir vi møtt med stemningsfull sang fra koret «kor artig» som sang julesanger, og allerede her blir vi dratt inn i julemagien som venter oss. Forestillingen er delt inn i to akter, og første akt starter med den gamle fortellingen om «Piken med svovelstikkene» av HC Andersen, lest av Per Aabel. En varm fortellerstemme gjenforteller historien, og dansenumrene flettes inn. Klassisk dans åpner forestillingen og julestemningen er satt. Små og store ballerinaer er på scenen, de viser kvalitet i dansen med en virkningsfull koreografi. Det er tydelig at forestillingen er godt gjennomarbeidet i hver minste detalj. Den fattige piken, som spilles av Maja Thomassen, fryser av kulde og varmer seg på svovelstikkene hun har i forklede. For hver fyrstikk som blir tent danses hun inn i alle de herligheter som hører julen til. Balance-danserne har en formidlingsevne som gjør at publikum kan lene seg tilbake, nyte det fine dansefellesskapet, samt tørke en tåre i ny og ne.

I akt 2 hopper vi inn i enda mer juleglede. Der møter vi gruppa Commercial 1 i første nummer, som har en energi som gjør at publikum nesten må opp å danse! Her er rytmen på plass, fengende bevegelse og brede smil. Det danses til mange kjente julesanger i akt to, blant annet «Jeg så mamma kysse nissen» og den kjente melodien fra den eldre «Tre nøtter til Askepott». Danserne har skikkelig innlevelse og man kan ikke gjøre annet enn å smile. Rytme, farger, og energi beskriver godt andre akt og den avrundes med Danselek som har dansere i alderen 4-5 år som sjarmerer publikum sammen med instruktørene Emma Breirem og Rikke Lund på scenen. Det er fantastisk å se gleden i ansiktene til både små og store dansere, gleden av å få opptre på scenen igjen.

Balance avslutter forestillingen sin med et felles avslutningsnummer som heter «BALANCE Danser julen inn» med klokkeren sang fra sølvguttene. Julestemningen er på plass, og i vestibylen utenfor venter julenissen med småpakker til alle på scenen og alle små i publikum. Varaordfører Rune Krutå tok ordet etter siste forestilling. «Bolyst, danseglede og nye arbeidsplasser» ble nevnt.

Med hjertet i halsen grunnet nye korona-restriksjoner kom BALANCE seg akkurat gjennom to forestillinger - én uten antallsbegrensninger og én med 200 publikummere i salen. Jubelen stod i taket da de skjønte at dette ville gå bra! Én ting er det økonomiske ved å ikke ha hatt forestilling siden mai 2019- en annen ting er elevenes motivasjon.

BALANCE var absolutt avhengige av å få denne forestillingen realisert, av mange grunner. Etter endt siste forestilling lød beskjeden til alle elever og foresatte slik: «Tusen takk alle sammen for noen fantastisk dager i Kulturhuset. Vi som jobber midt oppi dette får se en side av elevene som gjør oss rørt helt innerst inni hjerterota. Barn som hjelper hverandre og trøster når det trengs. De gir god-ord, holder hender, skryter av hverandre og motiverer! Ungdom som føler seg trygge sammen med gruppene sine og som støtter hverandre uansett hva. Voksne som har et felles mål om å stå på den scenen og gjøre sitt aller beste. De tar initiativ, engasjerer og mestrer!!

Vi ser en gnist og en glød som har vært fraværende i lang, lang tid. Vi snakket om hvor lite givende det er for et band å øve i en kjeller i 2,5 år uten en konsert. Eller et fotballag som har ukentlige treninger i 2,5 år uten en kamp. Vi alle trenger den boosten og spenningen rundt forestillinger - det ligger i aktivitetens natur! Selv om vi instruktører har sett disse bevegelsene hver uke de 3 siste månedene, og har hørt julesanger siden starten av september, så må vi tørke noen tårer da vi endelig får se dere på scenen! For vi er så stolte! Ord blir fattige!!! Hver eneste en av dere gir alt dere har. Vi er så heldige som får oppleve dette sammen med dere! Vi ELSKER jobben vår.

Instruktører og pedagoger Rikke Lund, Maja Meisfjord, Michael Dewar, Marit Thomassen, Emma Breirem og Malin Albertsen sender varme hilsninger. Nå har elevene i BALANCE fått en velfortjent juleferie - og vi instruktører og pedagoger er i gang med planleggingen av alt det spennende som skal skje neste semester. Oppstart på BALANCE er i uke 2.