Kommende helg deltar alle på sesongens første stevne som er Steinkjer Indoor, og de siste kom hjem fra Kanariøyene denne uka.

Håkon Sandvik, Mina Hofstad og Ingrid Krutnes reiste hjem etter en uke, mens Sigrid Forsmo Kapskarmo, Henrik From Vesterlid, Arne Olav Brøndbo Dahl og Guro Martine Brøndbo Dahl var der i to uker.

– Kvalitet og motivasjon

– Her trenes det mye kvalitet, og det er en kontinuitet som gir en voldsom motivasjon. God temperatur for trening og fine forhold, sier Kjell Vidar Norheim som var med utøverne fra Hattfjelldal og utøverne fra friidrettslinjene ved Strinda og Steinkjer videregående. Han er lærer på friidrettslinja i Steinkjer to dager i uka, og resten av tida er han i Hattfjelldal.

– Mange av våre utøvere var også med på treningsleiren i fjor og hadde et kjempegodt utbytte. Det er veldig mange andre utøvere her samtidig, og de kommer fra mange land. Leif Olav Alnes og Karsten Warholm pleier å være her, og når mine utøvere ser at de også driver med de samme treningsøvelsene gir det stor motivasjon, sier han.

– God tilgang til alt

Han forteller at det er to store friidrettsanlegg på Tenerife, med en avstand på en times kjøretur.

– Vi bodde på Las Americas og trente på anlegget der, men vi var også mange ganger på riksanlegget i Santa Cruz som ligger på andre siden av øya. Det er gode fasiliteter på hotellet og på anleggene, som basseng, helsestudio og joggesti. På friidrettsbanen har vi god tilgang til alt, og kvitterer ut utstyr som vi trenger. Alt er veldig godt tilrettelagt.

20 utøvere til stevne

Nå starter sesongen for friidrettsutøverne fra Hattfjelldal, og første stevne er Steinkjer Indoor. Her er hoppøvelsene lengde, tresteg, høyde og stav på programmet i tillegg til kulstøt og mange løpsøvelser.

– Stevnet er for utøvere fra rekruttklassene og helt opp til senior. Jeg er ikke helt sikker på hvor mange vi stiller med fra Hattfjelldal, men det blir nok rundt 20 utøvere, sier han.