Gå til sidens hovedinnhold

Folkeaksjonen har fått med seg statsministerkandidat til utdanningskonferanse

Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland arrangerer sin 6. utdanningskonferanse på to år den 25. august, sammen med Nesna kommune og Kvinneuniversitetet i Norden.

(iSandnessjøen)

– Vi er veldig glade for å kunne annonsere at statsministerkandidat Trygve Slagsvold Vedum allerede i vår takket ja til å komme for å delta i debatten, sier presseansvarlig i Folkeaksjonen, Catrine Hole i en pressemelding.

Bjørnar Skjæran (Ap), Mona Fagerås (SV), Ingelin Noresjø (KrF) og Thomas Johansen (MDG) har også takket ja til å delta. Hole forsikrer om at alle partiledere er blitt invitert, og at det enda kan dukke opp flere spennende navn i debatten.

Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland sin 6. utdanningskonferanse har fått tittelen «Skal det bo folk i distrikta». Hole forteller at konferansen vil kunne være fysisk igjen i høst så lenge smittesituasjonen tillater det. Denne gangen vil vi sette søkelyset på hvilken betydning utdanningsinstitusjoner og skoler har for lokalsamfunns- og distriktsutvikling presiserer Hole.

– Konferansen vil utforske spørsmålet: desentralisering fra hvilket sentrum? Det er allerede booket mange spennende navn til konferansen. Vi kan blant annet love representanter for Demografiutvalget, Distriktsnæringsutvalget og fra Høgskolen i Volda. I tillegg vil det arrangeres politisk debatt der Khronos redaktør, Tove Lie, er debattleder, sier hun i pressemeldinga.

Folkeaksjonen har også nylig vært på turne og fått med seg alle 18 ordførerne på Helgeland bak kravet om å gjenreise Høgskolen i Nesna.

– Det blir derfor spennende å se hvordan den politiske diskusjonen blir med dette som bakteppe, heter det i pressemeldinga.

Konferansen vil bli streamet direkte.

– Vi inviterer alle til å følge med på kanskje en av de største politiske debattene på Helgeland før valget i høst, avslutter Hole.

Bildeserie

SE BILDENE: Folkeaksjonen reiste rundt på hele Helgeland og fikk signaturen til alle ordførerne

Les også

Reiser rundt på Helgeland for å samle ordførerne bak kravet: – Det har vært en fryd

Kommentarer til denne saken