Jonas Jakobsen (7)
Lena Knutli

«Jeg synes at de som jobber i kommunen burde fikse veiene her vi bor. Tett igjen hullene slik at vi unger slippe å skade oss»

Jonas Jakobsen (7) år fra Mosjøen.
Publisert

FOLK PÅ HELGELAND– Jeg elsker å sykle og jeg liker å sykkel på bakhjulet bedre enn å sykle på begge hjulene. Jeg har så mye energi og å sykle er favorittingen min å drive med. Jeg sykler i gatene her i nabolaget på byflata og rundt i skolegården på Mosjøen skole. Faktisk var det ganske artig å begynne på skolen igjen etter sommeren selv om jeg synes skolen er kjedelig. Det var fint å treffe venner igjen også har vi fått to helt nye i klassen som jeg synes det er artig å bli kjent med.

Jeg liker å bo i Mosjøen fordi det er trygt her. Jeg kan dra ut og treffe venner så mye jeg vil. Jeg drar dit jeg vil i nabolaget, men grensen er bortover til en venn på Skjervengan. Jeg må alltid sykle på fortauet også er det påbudt med hjelm.

Jeg har så lyst til å begynne på sykkeltrening, men foreldrene mine sier at jeg får ikke lov. Jeg spiller fotball og kjører slalåm, også kjører jeg moped når vi er på hytta på Herøy. Jeg lærte meg å sykle på to hjul da jeg var 2 år og ja, jeg har kanskje sagt det, men jeg ELSKER å sykle! Hvis det blir noe galt med sykkelen er det pappa som hjelper meg. Han har faktisk skrudd sammen denne sykkelen fra forskjellige deler til meg.

Se her, bremsen går på undersiden av ramma og ned til bakhjulet. Her har jeg en liten skramme i lakken etter at jeg steila rundt og datt. Jeg var våt på hendene og datt bakover og fikk hjulet i ryggen. Sykkelen fløy over meg litt og jeg landet midt i gata, men det gikk fint med meg. Det var litt mye vind den dagen det skjedde, så det kan ha vært grunnen, eller så var det at det så mange hull i asfalten i gata her vi bor. Det er rett og slett farlig og jeg synes at de som jobber i kommunen burde fikse veiene. Tett igjen hullene og legg ny asfalt slik at vi unger kan sykle ordentlig og slippe å skade oss. Dessuten blir gaffelen helt bøyd når det er så dårlig underlag. Det kan vi snakke med bestefar om, han vet hva jeg snakker om.

Tips oss

Helgelendingen er 90 år i 2019 og intervjuserien  "Folk på Helgeland" er en del av feiringa. I spalta vil vi snakke med folk om hverdagslige ting, livet og hva som er meningsfullt. Hvem vil du lese om? Tips oss på redaksjon@helg.no.


Artikkeltags