Gå til sidens hovedinnhold

Flere fjell stengt på grunn av uvær og flere ferjer er innstilt-anbefaler å la bilen stå

Artikkelen er over 1 år gammel

Andre påskedag anbefaler Statens vegvesen alle om å la bilen stå til været har roet seg ned. Det neste døgnet ventes det lokalt mye snø på Nord-Helgeland og sør for Salten. Flere veier er stengt og ferjesamband er innstilt.

Dette gjelder også for Saltfjellet, som er stengt på grunn av uvær. Det meldes om meget dårlige forhold, og vegtrafikksentralen ber derfor sjåfører om ikke å kjøre opp til bommene.

Ferjestrekningen Onøya-Stokkvågen, i Lurøy kommune har redusert framkommelighet. Dette gjelder for rute 18–344 A, Stokkvågen-Onøy-Sleneset-Lovund: Grunnet sterk vind blir det forbehold av alle anløp i sambandet søndag 12 og mandag 13. april.

Framkommeligheten mellom Stokkvågen-Træna er også redusert. Statens vegvesen melder om at det vil bli tatt værforbehold for anløp til Selvær.

Mandag tar ferjeselskapet også forbehold om anløpene på Søvik-Herøy.

Fv 7394 Storselsøy ferjekai, på ferjestrekningen Nordnesøy-Storselsøy: Ferjesambandet er innstilt på grunn av uvær. Ny vurdering klokken 15:00. Gjelder fra Nordnesøy, Storselsøy, Selsøyvik, Gjerøy, Rødøy og Kilboghamn.

Yr melder at det lokalt kan komme 10–25 centimeter med snø nord på Helgeland. Snøbygene vil gi seg utover mandagen.

På Umbukta skal det blåse stiv kuling fra nord-nordvest på 16 sekundmeter fram til klokken seks i kveld, før vinden avtar til liten kuling.

På Sjonfjellet er det meldt om liten storm, og det skal blåse 22 sekundmeter fram til klokken seks, før vinden avtar til stiv kuling.

Kommentarer til denne saken