Gå til sidens hovedinnhold

Aldri før har de tjent så mye penger

Artikkelen er over 5 år gammel

2015 blir et rekordår for norske fiskere. Aldri før har de tjent så mye som i år, opplyser Råfisklaget.

Per 21. desember var det landet fisk for 9,53 milliarder kroner i Nord-Norge. Rekorden fra i fjor på 7,9 milliarder er dermed slått ganske så ettertrykkelig, skriver Dagens Næringsliv.

– Det er et fantastisk år for fiskeflåten og norsk fiskeindustri. For fiskerne er 2015 det beste året i Råfisklagets historie, sier Svein Ove Haugland.

Haugland er assisterende direktør i Norges Råfisklag, som omsetter all villfisk i Nord-Norge.

I Norges sjømatråd ble de allerede ved utgangen av november klar over at 2015 kom til å bli et rekordår for fiskeeksporten. Da regnskapet var gjort opp for årets elleve første måneder, lå den totale eksporten på 67,3 milliarder kroner.

– Det er 1,5 milliarder kroner under eksporten for hele 2014, og med en normal eksport i desember blir dette tidenes sjømatår for Norge, sier fungerende kommunikasjons­direktør Marit Rein.

Også andre deler av landet melder om et godt år i fiskeriet. På Sunnmøre og i Romsdal er det solgt fisk for 2,3 milliarder, 200 millioner mer enn i fjor. De viktigste forklaringene på det gode fiskeåret er høye kvoter, større marked og en lav kronekurs. (©NTB)

Kommentarer til denne saken