Gå til sidens hovedinnhold

Daniel fanget monsterkveite: - Jeg skrek ut at noen måtte kutte snøret

Artikkelen er over 5 år gammel

Daniel Jóhannsson brukte 30 minutter å fange kjempefisken.

- I begynnelsen trodde jeg at jeg satt fast i bunnen, men etter et tungt løft kjente jeg at noe bevegde seg der nede. Jeg prøvde alt jeg kunne å få fisken mot overflaten, men ganske snart bare raste snøret ut igjen og fisken gikk til bunns. Da var det bare å begynne på nytt igjen. Da dette hadde skjedd tre ganger, pumpet melkesyren i armene, og jeg var helt tom for krefter. Jeg spurte om en fiskekamerat om bord kunne ta over stangen, men fikk grei beskjed om at dette skulle jeg klare selv, sier Daniel Jóhannsson til fiskemagasinet Hooked.

Fisken bet på kroken i forbindelse med en fiskecamp arrangert av Nordic Sea Angling i Å i Lofoten i helgen. Jóhannsson kjempet lenge mot kveita, som til slutt ble for sterk.

Skjønte alvoret

– Jeg skrek ut at noen måtte kutte snøret, for jeg var helt i kjelleren og orket virkelig ikke mer. Da skjønte fiskekameratene mine alvoret, og gav meg avlastning, sier han til Hooked.

Etter 30 minutter var kveita fanget.

I Nordic Sea Angling har de som policy at kveiter over 150 centimeter ikke skal opp i båten. I stedet sikres fiskene i sjøen, der de måles, merkes og fotograferes før de får svømme tilbake igjen. 

Merkingsprosjektet er et samarbeid med Havforskningsinstituttet, og en rekke gjenfangster av både store og små kveiter, viser at det hele fungerer.

Mulig rekord

Vekten estimeres ut ifra en lengdetabell. Kveita var 246 cm lang, noe som tilsvarer en tabellvekt på 209,7 kg. Det betyr at den trolig er verdens største kveite som noen gang har blitt satt tilbake igjen etter fangst.

Den offisielle norgesrekorden for kveite er 223,5 kilo. Men denne kveita ble ikke sluppet etter fangsten. 

Kommentarer til denne saken