Gå til sidens hovedinnhold

Her har Peter sin største fangst noensinne på kroken

Artikkelen er over 4 år gammel

– Jeg forsto at det var noe stort – jeg fikk jo så vidt sveivet inn snøret.

(ifinnmark): Svenske Peter Holik er fortsatt sliten når iFinnmark snakker med ham torsdag ettermiddag. Forrige torsdag, utenfor Mehamn, dro han opp sin største fangst noensinne.

Den ivrige fiskeren var for andre gang i Nord-Norge for å fiske etter kveite. I fjor dro han opp en på 10 kilo. Forrige torsdag hadde han knapt fått napp på torsken.

– Vi skulle akkurat til å gi oss da det nappet. Jeg forsto at det var noe stort – jeg fikk jo så vidt sveivet inn snøret, forteller svensken til iFinnmark.

Se video av svenskens kamp mot kjempen nederst i saken.

Det var Fiskeavisen.no som omtalte saken først.

20 minutters kamp

Etter en nesten 20 minutters kamp, fikk han endelig sveivd inn giganten på 220 centimeter.

– Det var skikkelig slitsomt og jeg var helt gåen da vi fikk den opp til havoverflaten, sier 48-åringen som måtte få bistand fra en i følget til å dra den opp det siste stykket.

– Det er en tabell som viser hvor mange kilo en kveite er i forhold til lengden på den. En på 220 skal være rundt 176 kilo, men det kan selvfølgelig også variere. Jeg vet ikke hvor tung denne var. Den var heldigvis rolig. Hadde kveita begynt å kjempe hardt, så hadde jeg ikke klart det.

(artikkelen fortsetter under bildet)

 

– Litt synd

Holik fra Stockholm i Sverige begynte med kveitefiske i fjor, og besøkte Nord-Norge i en uke da. På sin andre tur til nord forrige uke så han kameratene dra opp kveiter på 110 centimeter og 170 centimeter.

– Det er jo kanskje litt synd å få en så stor kveite, så kjapt, det kommer jo neppe til å skje igjen. Men alt i alt var det en kjempebra tur, sier Holik

At han skal tilbake til Finnmark for fiske er han sikker på, men det får bli til neste sesong.

Slapp den ut

Kveita ble til slutt sluppet ut i havet igjen. Vidar Karlstad, daglig leder og eier av Nordic safari i Mehamn som tok Holik og følget ut på tur, forteller til Fiskeavisen.no at han er glad kveita ble sluppet ut igjen.

– Jeg er glad for at vi har pålagt våre gjester å slippe ut all kveite over 20 kilo. Dette gjør at de store kveitene får gyte flere ganger og bygger opp bestanden videre, sier han.

Kommentarer til denne saken