I helga var en rekke friidrettsutøvere fra Hattfjelldal i aksjon. Lørdag og søndag deltok mange på Steinkjerlekene, og selv om det er tidlig i sesongen sto flere rekorder for fall.

Aurora Mjølkarlid deltok i fire konkurranser i klassen Jenter 14 år. Det endte med fire seire og fire personlige rekorder. I tresteg vant hun med 10,44. På 60 meter hekk med 10,01. I lengde med 4,68 og på 60 meteren løp hun inn til 8,61.

Mange på pallen

– Det var helt vilt. Hun er veldig pliktoppfyllende på trening, og i tillegg har hun hele tida vært frisk. Det er viktig, sier trener Kjell Vidar Norheim.

For noen av utøverne har slitt med sykdom, og sprinteren Håkon Sandvik måtte sågar reise hjem etter første øvelse fordi han ble syk.

Seire til Hattfjelldal ble det også til Ida Hagen Jarmund (J14 kule), Maja Kristine Sørmo (J16 100 meter), Sigrid F. Kapskarmo (senior tresteg) og Erlend Ørjedal (G13 spyd). På et stevne i Gloppen klarte også Henrik Vesterlid 16,50 i kulestøt.

– Det er en veldig bra prestasjon, sier Norheim.

God deltakelse fra Helgeland

Det var god deltakelse fra Helgeland, og også utøvere fra Rana, Herøy og Sandnessjøen satte sitt preg på resultatlistene i Steinkjer. Jonathan Almås fra Sandnessjøen vant sågar både i lengde, 60 meter hekk og i høyde. Brage Arumairasa fra Sømna IL kastet i helga 55,20 i diskos og klarte kravet til junior-VM som går i Israel.

Utøverne har ei hektisk tid foran seg. Allerede til helga skal en stor delegasjon til Stjørdal.