Gå til sidens hovedinnhold

Finvær hele uka - kan få se et tosifret antall plussgrader flere steder

Artikkelen er over 2 år gammel

Sør-Norge og omtrent opp til Bodø kan vente seg finvær den første helgen i påsken. Lenger nord blir det litt gråere – men ikke veldig dårlig vær.

– Det er ikke så mye vær å snakke om, sier vakthavende meteorolog Håvard Thorset ved Vervarslinga for Nord-Norge til NTB.

I denne sammenhengen er det godt nytt. Et stort høytrykk ligger over landet og gjør det ganske greit å melde været.

– I Sør-Norge og Trøndelag, samt sørlige deler av Nordland blir det fint vær i slutten av uken og i helgen. Det er ikke sikkert at det blir strålende sol fra skyfri himmel overalt, men i det store og hele blir det fint, fortsetter han.

Selv om lufta er ganske kald nå midt i uka, vil temperaturen stige gradvis. På søndag kan en nok se et tosifret antall plussgrader flere steder.

– Kystnære områder i Sør-Norge og i Trøndelag kan nærme seg 10 grader, forteller Thorset.

Dette kan også gjelde indre områder på Østlandet. Klarværet gjør imidlertid at nettene kan bli relativt kalde.

Gråere i nord

Meteorologen anslår at grensa for været kommer til å gå nord i Nordland, kanskje ved Bodø.

– De mindre gode nyhetene er for områdene lenger nord i landet, hovedsakelig Troms og Finnmark. De får noe mer skyer, samt snø og sludd. Mot helgen kommer det mer som regn og sludd. Men det er ikke store nedbørsmengder, sier han.

Vest-Finnmark får mest nedbør, mens Øst-Finnmark og Finnmarksvidda kan få perioder med ganske greit vær og sol – og mindre nedbør.

Temperaturen stiger

– Det blir litt stigende temperaturer. Nå ligger de jevnt på minussiden. I helgen bikker det over til plussgrader, men ikke like mange som i Sør-Norge, sier meteorologen.

Han forsikrer om at været i nord ikke blir fryktelig dårlig, bare litt gråere.

Sånn prognosene er nå, ser det ut som temperaturen kan stige enda litt mot påskedagene. Og det er i sør endringene i stor grad kommer.

– Men det er litt for langt fram til å si det sikkert, forteller Håvard Thorset.

Mulighet for gode skiforhold

Til tross for sen påske og en mildere vinter enn vanlig, kan det fremdeles bli gode skiforhold i påskefjellet takket være kalde netter, ifølge en snørapport fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NVE har flere målestasjoner, hydrologiske modeller og snøkart – og har overvåkt snøforholdene.

– Kort oppsummert har denne vinteren gitt oss mindre snø enn normalt i Sør-Norge, mens vi i Troms, Nordland og deler av Finnmark har hatt mer snø enn normalen, sa hydrolog Heidi Bache Stranden tirsdag.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken