Gå til sidens hovedinnhold

Film skal bli til bok

Prøver ny finansieringsmodell når

Artikkelen er over 4 år gammel

Aleksander Nordaas har startet «kronerulling» for å realisere en ny bok basert på filmen «Rallskanken».

Egentlig er det ikke direkte kronerulling i norsk forstand. På engelsk heter det crowdfounding. Dette er et system som gjør det mulig for vanlige folk å støtte opp om eller kjøpe seg in i forskjellige prosjekter. Og man får som oftest noe igjen for pengene man skyter inn i prosjektene.

Håper på 300 solgte

– Det er første gang jeg prøver dette opplegget og det er avgjørende for en bokutgivelse at jeg når målet.

– Hvorfor?

– Forlagsbransjen har endret seg mye de siste årene og forlaget som jeg ga ut min forrige barnebok på har omprioritert satsingsområdet sitt. Derfor kom jeg fram til jeg ville prøve hele utgiverprosessen selv, men det innebærer en stor økonomisk rissiko som jeg ikke kan hanskes med helt alene. Derfor gjør jeg dete forsøket med crowdfunding gjennom kickstarter.no.

Målet er å samle inn minimum 30.000 kroner.

– Det betyr 300 forhåndssolgte bøker. Når jeg det målet er det økonomisk forsvarlig å trykke opp boka. Kommer det inn flere forhåndsbestillinger vil det være med å finanisere bedre bokkvalitet. Dette vil jo være en vinn-vinn situasjon for meg og publikum, forteller Nordaas.

Gode tilbakemeldinger

Filmen om «Rallskanken» kom i 2014. Nordaas har skrevet manus og hatt regien på filmen. Sandra Steffensen har vært animatør i produksjonen.

–Filmen har allerede rukket å bli en «høytids-kortfilm» hos NRK og det er på bakgrunn av de gode tilbakemeldingene jeg har fått som gjør at jeg nå ønsker å lage filmen om til bok.

Nordaas opprettet kampanjen torsdag sist uke. Søndag ettermiddag hadde han allerede fått inn 24.000 kroner på kampanjen som avsluttes 17. september. Nordaas er overrasket og glad.

– Jeg har fått bestillinger fra USA, England og Tyskland, fra folk jeg ikke vet hvem er, men som har funnet prosjektet på kickstarter, forteller han.

Går alt etter planen skal bokæ være klar 15. november.

– Ikke bare er det tidsnok til julehandelen, men det er også på denne tiden av året historien om «Rallskanken» slutter.

Kommentarer til denne saken