– Film er best på kino også i jula

Familiefilm: – Jeg regner med at den nye animasjonsfilmen av Torbjørn Egners «Dyrene i Hakkebakkeskogen» kommer til å trekke folk til Moasjøen Kino i romjula, sier Per Breirem

Familiefilm: – Jeg regner med at den nye animasjonsfilmen av Torbjørn Egners «Dyrene i Hakkebakkeskogen» kommer til å trekke folk til Moasjøen Kino i romjula, sier Per Breirem

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

I år får mange filmopplevelser under juletreet. Og det er mye god film å bruke gaven på i romjula.

– Vi selger gavekort som hakka møkk, det er kjempeartig, sier sjefen på Mosjøen Kino, Per Breirem.

Tirsdag hadde det gått 400 gavekort i forbindelse med julehandelen. Og kinosjefen oppfordrer gjerne folk til å ta julegaven i bruk allerede i romjula.

– Film er best på kino også i jula, påpeker Breirem som allerede 20. desember kunne konstatere at flere har besøkt kinoen så langt i år enn i hele 2015.

Noe for enhver smak

Og filmmenyen for romjula kan nok friste mange til å ta turen innom kinoen i jula.

– Vi har fire premierer å by på 1. juledag og en førpremiere 4. juledag.

Blant filmene Breirem tror vil trekke mange til kinoen er «Dyrene i Hakkebakkeskogen», bygd på en av Torbjørn Egners mest kjente fortellinger.

– Dette er en animasjonsfilm som er laget av de samme folkene som sto bak filmen om Solan og Ludvig, forteller Breirem.

For dem som liker sci-fi frister det kanskje mer med «Passangers» regissert av Morten Tyldum som også redigerte filmen «Kon Tiki».

– Sci-fi er ikke min gate, men denne filmen likte jeg virkelig.

Fungerende komedie

– Og så har vi en komedie som for en gangs skyld funker, «Why him?». Det er ikke minst takket være skuespilleren James Franco som spiller svigersønnen ingen vil at datteren sin skal gifte seg med, mener Breirem.

Filmweb.no skriver følgende om filmen: Ned syns selvsagt at Laird – som ikke eier sosiale antenner, er en fullstendig upassende match med datteren. Panikken over at datteren har funnet seg en slik kjæreste eskalerer til nye høyder når han skjønner at Laird har planer om å fri.

– Filmkaramellen for oss voksne er nok «101-åringen som stakk fra regningen og forsvant», oppfølgeren til suksessfilmen «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant», forteller Breirem.

I tillegg er det førpremiere på «Lion», en britisk film bygd over en sann historie.

– Dette er en skikkelig lommetørklefukter, men ikke en typisk damefilm.

I tillegg fortsetter kinoen visningen av «Snekker Andersen og julenissen», den nyeste «Star Wars» filmen og «Syng».

Artikkeltags