Fikk gullklokker og medaljer: – Har gledet meg til å gå på jobb hver dag

Av

Ordfører Harald Lie kunne stolt dele ut både medaljer og gullklokker etter siste kommunestyremøte i Hattfjelldal.

DEL

Under kommunestyrets juleavslutning onsdag delte ordføreren ut gullklokke til de som har vært ansatt i Hattfjelldal kommune i 25 år og medaljen for lang og tro tjeneste gjennom 30 år.

– Det er ganske mange som får utmerkelser hvert år, og det tolker jeg som at vi har et godt arbeidsmiljø, sier ordfører Harald Lie.

– Gledet meg til jobb

– Jeg kan med handa på hjerte si at at jeg har gledet meg til å gå på jobb hver dag, sier Kjell Vidar Norheim som var en av fire som fikk gullklokka. Han har vært lærer i kommunen siden 1995.

Janne-Britt Nilsskog har vært barnehagestyrer, personalsjef og leder av Nav Hattfjelldal. Ingrid Lise Heggli, helsefagarbeider og Britt Blaunfeldt Petersen, kommunelege har også vært ansatt i 25 år, men var ikke tilstede under utdelingen.

Egentlig kunne Kjell Vidar tenkt seg en stoppeklokka i stedet.

– De finnes vel ikke i gull, smiler han

Han startet som lærer i 1995 da han var ferdig utdannet på lærerskolen på Nesna. Han er også veldig godt kjent som friidrettstreneren som har fått opp et fantastisk miljø. Utøvere fra Hattfjelldal har gjort seg bemerket på nasjonalt nivå i flere år.

– Jeg skulle være i Hattfjelldal i tre-fire år for å bli kjent i Børgefjell – og ta rekordfisken. Etterpå skulle jeg flytte til "sentrale strøk", altså Trøndelag, men det ble det ingenting av, sier Kjell Vidar som skryter på seg en fjellørret på 3,5 kilo.

Ikke bare en gave

Ordføreren betrakter utmerkelsene som mer enn en gave.

– Det er veldig godt å kunne verdsette det folk gjør, og denne oppmerksomheten er mer enn en gave. Vi setter umåtelig stor pris på den jobben som blir gjort, sier han.

Ingrid Lise Heggli, helsefagarbeider og Britt Blaunfeldt Petersen, kommunelege har også vært ansatt i 25 år, men var ikke tilstede under utdelingen.

Hanne Bergstrøm og Marit Vatshaug fikk medaljen for lang og tro tjeneste gjennom 30 år. Marit Vatshaug er lærer ved Hattfjelldal oppvekstsenter og Hanne Bergstrøm er barnehageassistent.

Ansgar Kleven skal pensjonere seg, og han fikk blomster og boka «Hattfjelldal i bilder» for et langt og godt samarbeid med Hattfjelldal kommune.

– Vi har vært svært delaktig i museumsdrifta og Ansgar er en mann som har gjort en stor innsats for Helgeland museum og for oss. Han har siden 1990-tallet løftet fram fjellfolket, og jobbet med fjellfolket som et 1000-års prosjekt. Ansgar har holdt tråden og vært med på utsmykking og turistinformasjon i Fjellfolkets hus, og han har tatt vare på lokalhistorie og laget utstillinger, sier ordføreren.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken